Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Kaş yapayım derken...

Beşiktaş bu sezon ilk defa en iyi yerinden vuruldu. Beşiktaş ligimizin en az gol yiyen takımı ve tüm otoritelerce savunmayı en iyi yapan ekiplerden biri. Ama dün gece defans hatalarına teslim oldu. Beşiktaş'ın mantığı iyi savunma yapıp çabuk toplarla çıkabilmek. Çabuk toplarla pozisyon da buldu ama özellikle Sivok'un çıkışından sonra İbrahim Kaş işi toparlayamadı.
İlk yarıya bakıyoruz sıkıcı, ortada bir maç. Oyunun hemen başında Holosko'nun beceriksizce kaçırdığı goller var. Aslında sadece beceriksizlik demek de yanlış olur. Saha o kadar kötü ki top kontrolü bile zor oluyor. Mesela kaçırdığı ikinci gole baktığımızda ayak içiyle alıp kaleciyi geçeyim derken top sekiyor, kaval kemiğine çarpıyor ve auta çıkıyor. Buna rağmen ilk yarıda Beşiktaş savunması fazla açık vermedi. Ama ne olduysa ikinci yarıda oldu.
Aksayan Beşiktaş art arda pozisyonlar veriyordu ki bunlardan birinde Kasımpaşa'nın golü geliverdi. Sonra Mustafa Denizli ne yaptı? Tabii ki yapması gerekeni. Tabata ve Nihat'ı sahaya sürdü. Üstelik Ernst'i de oyun dışına alarak. Kararı yanlış mı, tabii ki değil. Beşiktaş risk almak zorundaydı ve semeresini 10 dakika içinde görüverdi. Tabata'nın getirdiği dinamizm ve art arda gelen goller Beşiktaş'ı öne geçirdi.

KAZANMAYI HAK ETMEDİ
Beşiktaş nice maçlarda öne geçip uzun dakikalar bu skoru korumayı çok bilmiştir. Belki de Beşiktaş'ın Türkiye ligindeki diğer takımlardan en önemli farkı bu. Ama dedik ya, Beşiktaş'ın dün geceki en büyük zafiyeti en güçlü olduğu yeriydi. Yine İbrahim Kaş rakibe neresinden müdahale edeceğini kestiremediği an Kasımpaşa'nın golü geldi.
Belki de bu beraberlik Beşiktaş'ı şampiyonluktan edecek. Ama dün gece Beşiktaş kazanmayı hak etti mi dersek, hayır. Ferrari, Rüştü ve sonradan giren Tabata dışında Beşiktaş'ta hiçbir oyuncu vasatı aşamadı.
Hakem Özgür Yankaya futbolu çok iyi biliyor, fiziği yerinde, çok da sakin. Belki de dün gecenin en başarılı isimlerinden biri oydu. Ama ilk yarıyı niye 15 saniye erken bitirdi anlayamadık. Ya saati bozuk ya da kronometreye erken bastı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA