Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Gerilimin sorumlusu

Fenerbahçe-Gaziantepspor maçı bitti; olanlar oldu. Saha son dakikada Dany'nin attığı sandalye nedeniyle karışsa da, Gaziantep tarafı da yedek kulübesinin maç boyunca tükürük ve hakarete maruz kaldığını iddia etti.
Fakat hem sevindirici hem de düşündürücü bir şey oldu. Maçta atmosfer çok yüksek olduğu halde ve maç son saniyelere kadar berabere gittiği halde Fenerbahçe seyircisinden tek bir küfür yok! Bu seyirci bilinci ve sağduyu açısından son derece örnek bir davranış. Fakat maç bitti; Fenerbahçe'nin anlamsız bir deklarasyonu yayınlandı. Hakemlere ve federasyona uyarı yapma hakları var.
Ama "Aynı hatalar rakibimize niye olmuyor?" söylemi sportmence bir ifade değil. Hele hele bazı yorumcuları hedef göstermek, onları savcılarla ve RTÜK ile karşı karşıya getirmek ve tehdit etmek hiç doğru bir davranış değil.
Peki; cumartesi gecesi gerilimin sorumlusu kim? Cevabı çok basit. Tabii ki; maçın hakemi Hüseyin Göçek. İyi niyetinden asla şüphem yok. Genel hakemlik çizgisini de iyi buluyorum. Ama bu maç hakemlik açısından skandal kategorisine girebilecek bir 90 dakikaydı. Fenerbahçe'nin avukatı değiliz ama, ya Fenerbahçe maçı kazanamasaydı ne olacaktı? Ben size söyleyeyim:
Federasyon ve MHK haklı olarak inanılmaz şekilde yıpratılacaklardı. Kendinizi Fenerbahçe yönetiminin yerine koyun. Olabildiğince kontrollü davranmaya çalışıyorsunuz.
Seyircinize "
Aman dikkat!" diyorsunuz. İki hafta önce yine bir hakem hatasından iki puan kaybettiğiniz Bursaspor maçından sonra huzuru bozmamak için tek kelime etmiyorsunuz. Ama yine bir iç saha maçında arka arkaya yapılan hakem hatalarıyla maçı kazanamıyorsunuz.
Son haftalara yaklaştığımızdan Fenerbahçe Gaziantepspor'u yenemeseydi, şampiyonluğu mucizelere kalabilirdi.
Bunları bir kenara bırakıp da, "Hakem de insandır; hata yapar" dersek bu işin içinden çıkamayız.
Tabii ki; hakem de insandır ve hata yapabilir. Ama bir maçta bu kadar çok hata yapıp, futbolun temel ruhuna aykırı davranan oyuncuları sahada tutmayı düşünmek önce hakemliğe, sonra da futbolda huzura ihanet etmek demektir. Hakem yönetimini eleştirirken tabii ki Hüseyin Göçek'in Fenerbahçe lehine de hatalar yaptığıın söylemeliyiz. Mesela sahadan birkaç defa atılması gereken Lugano'nun 90 dakikayı tamamlamış olması da yine hakemlik açısından çok düşündürücü.
Demek ki; Hüseyin Göçek arka arkaya vermediği iki penaltının etkisinde kalıp Lugano'yu oyundan atabilme cesaretini gösterememiş.

ŞİKAYET DOĞRU DEĞİL
Gelelim yorumculara...
Adı üzerinde; yorumcu... Yani bir konu hakkında kendi kanaatini söyleyen kişi. Yorumcu vardır; doğru-yanlış inandığını söyler.
Ama bir yorumcu eğer bir kulübe zarar vermek için şartlı ve taraflı yorum yaparsa da onun da cezasını okuyucusu verir.
Ama yanlış ve taraflı yorum yaptı diye bir yorumcuyu RTÜK'e ve savcılara şikayet etmek asla doğru olamaz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA