Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Hayırlı olsun

Fenerbahçe bence çok zorlanmadan son maçını oynayıp şampiyon oldu. Tüm camiada ve milyonlarca Fenerbahçelide son yıllarda iki defa kaçan şampiyonluğun yarattığı gerilim vardı. Ve bu da özellikle ilk yarıda maça çok yansıdı. Karşılaşmanın neredeyse hemen başında bulunan gol sonrası Fenerbahçe oyundan düştü. Çok fazla pozisyon bulmalarına rağmen Niang, Alex ve Stoch ile bunları değerlendirememeleri farkın açılmasını engelledi ve bu dakikalarda Sivas'ın beraberlik golü geldi. Bu golü anlatmaya kelimeler yetmez. Defans hatası bile diyemiyoruz.
Ceza alanında 4 Fenerli var ama 2 Sivaslı bomboş. En yakın Fenerbahçeliden 5-6 metre uzaktalar, tam bir konsantrasyon eksikliği hatası. İşte bu dakikadan sonra tüm takımda inanılmaz bir stres başladı.
Belki de seyreden milyonlarca Fenerbahçeli de 'Acaba yine mi?' diyorlardı ki sahneye Selçuk ve Sivas'ın kalecisi Korcan çıktı! Selçuk şutunu çekti, sert değildi, kimseye çarpmadı ve Korcan'ın bacaklarının yanından kaleye gitti. Bu 41. dakikada gelen gol maçın ilk kırılma anı. Çünkü bu golle Fenerbahçe devreye galip giriyor ve ikinci yarıdaki tüm stratejisini değiştiriyordu.

YARDIMCIDAN YANLIŞ BAYRAK
İkinci yarıda Fenerbahçe daha defansif oynadı. Üstelik bizde ilk yarının en iyi adamı Stoch da çıkmış yerine Baroni girmişti. Oyun rölantide gidiyordu ve Alex'in klasik frikik gollerinden biri daha geldi. Fenerbahçe maçı bitiriverdi diyorduk ki 65. dakikada Sivas yine gol attı. Artık kimse rahat değildi. Çünkü yenebilecek bir gol her şeyin bitmesi anlamına gelirdi ki bu kez de sahneye Yobo çıktı.
67. dakikada gelen Yobo'nun golü maçtaki ikinci kırılma anı. Çünkü tek farka indikten sonraki dakikalar kabus gibi geçmeye adaydı. Ama Yobo bomboş pozisyonda kafayı vurdu ve işte Fenerbahçe de o dakikada şampiyon oldu. Camiayı kutluyoruz, hak ettiler. Trabzon kazansaydı onlar da hak etmiş olacaklardı.
Hakem için çok zor olmayan bir maçtı ama tek hatasını ilk yarıdaki yardımcının yanlış bayrağında yaptı.
Aleks Taşçıoğlu Sivas'ın çok net bir gol pozisyonunun ofsayt diye kesiverdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA