Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

'Beni de yutacaktı'

Sosyetenin ünlü isimleri de Phuket adasındaydı. Ender Mermerci ile Halil Bezmen'in eski eşi Selma Türkeş, birkaç dakika fark ile dev dalgalara kapılmaktan kurtuldu

Endonezya'da meydana gelen 8,9 şiddetindeki depremin ardından oluşan tsunamiler, Türk cemiyet hayatının ünlü isimlerini de vurdu. Tayland'a bağlı olan Phuket adasında tatilde bulunan Ender Mermerci ile sevgilisi Herman Van Alkamade, Selma Türkeş, Semiramis Pekkan ve boşandığı eşi Gulu Lalvani, sosyete dişçisi olarak Galip Gürel ile eşi Berna Gürel, eski 'Türkiye Güzeli' Manolya Onur ve erkek arkadaşı Turgay Uzun, hayatını zor kurtardı. Tabiri caizse ölümden dönen Ender Mermerci ve sevgilisi Herman van Alkamade Phuket adasına, ilişkilerinin ikinci yılını kutlamak için perşembe günü uçmuştu. Yerel saat ile 06.59'da meydana gelen ilk ve en büyük sarsıntının ardından oluşan tsunamiler, tatilcileri uykuda yakaladı. Ender Mermerci'nin şu an İstanbul'da bulunan kızı Derin Mermerci'den öğrendiğimize göre; güne yüzerek başlayan Ender Hanım ve sevgilisi Herman Van Alkamade, tsunaminin olduğu an plajdaydı. Derin Mermerci, annesinin yaşadıklarını şöyle anlattı: "Türkiye saati ile sabah saat 09.30'da, annemin titreyen sesiyle uyandım. Şokta olduğu için çok fazla konuşamadık. Önce, 'Yavrum yaşıyorum, bizi merak etmeyin' dedi. 'O saatlerde denizde bulunmadığı için şanslı olduğunu' söyledi. Çünkü annem tam bir deniz tutkunudur: Yüzmeye başladığında, ufka kadar açılır; saatlerce sudan çıkmaz."

SADECE PASAPORTUNU ALABİLDİ
Peki Ender Mermerci, bu korkunç afetten nasıl kurtuldu? Yine kızı Derin Mermerci'den dinleyelim: "Annem plaja indikten üç dakika sonra tsunami gerçekleşmiş. Tam denize girmek için hazırlandığı sırada, çığlıklar duymuş. Arkası dönüp denize baktığında, suyun 60-70 metre yükseldiğini görmüş. Tsunamiye o kadar yakınmış ki, dev dalgaların kendini de yutmasından korkmuş. Çevredekilerin yardımıyla canını kurtaran annem, Phuket'teki Lafuna adlı plajda bulunan kiralık villasına gittiğinde, evin yerle bir olduğunu fark etmiş. Dev dalgalar tüm eşyaları beraberinde götürmüş. Annem sadece pasaportunu bulabilmiş."

TÜRKEŞ 10 DAKİKAYLA KURTULDU
Phuket adasında bulunan sadece Ender Mermerci ile sevgilisi değil. Halil Bezmen'in eski eşi Selma Türkeş ve çocukları, Gulu Lalvani - Semiramis Pekkan çiftinin Amanpuri bölgesindeki evinde beraber tatil yapıyordu. Evde ayrıca, Manolya Onur ve sevgilisi Turgay Uzun da bulunuyordu. Selma Türkeş'i cep telefonundan aradığımız sırada, "otelde konaklayan Berna-Galip Gürel çiftinin de aralarına katıldığını" belirtti. Türkeş, yaşadıklarını şöyle özetledi: "Sabah yarım saat koştuktan sonra, 15 dakika da denize girdim. Hatta dünyanın en güzel denizini çamur renginde görünce, biraz garipsedim. Tam eve döndüm, tsunami oldu. O anda hepimiz korkudan tir tir titredik. Bir an önce Türkiye'ye dönmek istiyoruz. Fakat havaalanı da sular altında kaldığı için çaresizce bekliyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA