Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Özel tertibatlı araçlara gümrük vergisi yok

Ortopedik engelliyim ve rapor derecem yüzde 52. Yurt dışından özel tertibatı hazır araç alabilir miyim? Şartları nedir ve nereye müracaat etmem gerekiyor? M. Şerif Kökhan-Şırnak
4458 sayılı Gümrük Vergisi Kanunu'na göre (muafen özel tertibatlı sakat aracı ithal edecek kişilerin, el, ayaklardaki ortopedik özre dayanan özürler nedeniylemalul ve sakat olanlar) yurtdışından özel tertibatlı araç alabilirsiniz.
Araç Türkiye'ye getirilmeden önce (siz ya da vekil tayin ettiğiniz kişi tarafından Türkiye Gümrük Bölgesinde Yerleşik kişeler tarafından) Özürlü raporu vermeye yetkili hastanelerden alacağınız sakatlık raporu, Trafik Dairesi'nce düzenlenen ve sakatlık durumunuz itibariyle, taşıt kullanabileceğinizi gösteren 'H' sınıfı sürücü belgesi ile Ankara'da bulunan Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğü'ne müracaat ediniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA