Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

'Eğitim Her Engeli Aşar'

Eğitim her engeli aşar mı? Doğru yöntemler kullanılırsa tabii ki aşar. Bugün bizim grubun (SABAH, atv, Takvim ve Fotomaç) basın sponsoru olduğu ve Türkiye Beyazay Derneği'nin eğitim alanında yaptığı çalışmaları sizlerle paylaşacağım.
2002 Türkiye Özürlüler Araştırması verilerine göre, ilkokul ve öncesi eğitim düzeyindekilerin oranı (okuryazar olmayanlar dahil) nüfusun yüzde 69.3'ünü oluşturuyor. Araştırma sonuçlarına göre genel nüfusun yüzde 12.9'u okuma yazma bilmiyor. Bu oran engellilerde 3 kat fazla. Bu da engelli nüfusunun yüzde 36.3'üne tekabül ediyor. Yani 3 engelliden biri eğitim mağduru olmuş.
Sonuç olarak, okuryazarlığı olmayan ve eğitim seviyesi düşük bir engelli kitlesinin olduğu aşikâr.
Özetle engelli birey eğitim hizmeti ve olanaklarından yararlanamıyor. Peki, engellilerin karanlık dünyasını aydınlatmak amacıyla fener tutan kurumlar yok mu? Var...
Aynen Türkiye Beyazay Derneği gibi. Dernek, bir yıl önce "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası adı altında engelli bireylerin eğitim sorununa çözüm üretmek amacıyla Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde engelsiz koşuyor.

210 bin kişiye eğitim

Bir yıllık sürede ilköğretim okulları bünyesinde 877 özel eğitim sınıfı açıldı.
14 yeni okul yapıldı.
Kampanya süresince 210 bin kişiye eğitim imkânı sağlandı.
Tabii, derneğin yaptığı bunlarla sınırlı değil. Yerimiz kısıtlı olduğundan yapılanları da saymıyoruz. Bir yıl gibi kısa sürede eğitimden soyutlanan 210 bin engelli çocuğumuzun eğitim meşalesini ateşleyen başta Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül'e, Milli Eğitim Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz. Meclis'te engelliler adına yaptığı çalışmalardan ve özürlü çocuklarımızın eğitimi için gösterdiği uğraşlardan ötürü Türkiye Beyazay Derneği Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'yı, dernek yöneticilerini ve kampanyada emeği geçenleri de tebrik ediyoruz. Detaylı bilgi için www.egitimherengeliasar. org'u tıklamanız yeter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA