Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

"Sürgün yasası" Başbakan'dan döndü

Geçen hafta "Özürlüye sürgün yasası" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yazıda "torba tasarı"da yapılacak yeni düzenlemede özürlülerin istihdamdan nasıl soyutlanacağını detaylarıyla anlattım.
Amacımız, çok canlar yakacak bu uygulamayı gündeme taşıyıp yanlıştan dönülmesini sağlamaktı. Sağladık da!
AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın da engelli işçi çalıştırmayı "esneteceği" gerekçesiyle karşı çıktığı düzenleme, başka bir deyişle "özürlüye sürgün yasası" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Torba Yasa Tasarısı'ndan çıkartıldı. Engelli konularına zaten duyarlı olan başbakanımızın bu jesti, tüm engellileri bir kez daha sevindirdi. Teşekkür ediyoruz. Ayrıca "torba tasarı"da kendi partisinin bakanını bile "gözünü kırpmadan" eleştiren Lokman Ayva'ya Meclis'te verdiği mücadeleden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.
Tabii bu kolay olmadı. Sakatlar Konfederasyonu hariç herkes üzerine düşen görevi yaptı. Ama iğneyi kendimize batırma zamanı geldi. Nedense engellilerin haklarını korumak için seçilen Sakatlar Konfederasyonu başkanı kraldan çok kralcı olmuş! "Yeni düzenleme, özürlü istihdamını nasıl artıracak, işaş bulmada ne gibi yenilikler yaratacak, tasarıdaki tuzaklar nedir?" gibi sorulara yanıt bulamadan Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e çıkıp, "Yeni torba tasarı çok işimize yarayacak. Bu güzel uygulamadan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz" diyor. Bakan da bu lafı yazılı ve görsel medyada güzelce kullandı.
Şimdi özürlülerin haklarını savunduğunu sanan başkana soruyoruz. Tasarıdaki yanlış başka bir ifadeyle "özürlüye sürgün yasası" başbakandan döndü. Size göre iyi olan "torba tasarı"daki yanlışlara tepki gösteren engelliler camiası mı, yoksa yanlışı görüp tasarıyı veto eden başbakan mı hatalı?
Cevap lütfen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA