Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

MHP 'özür'süz çıktı

Cuma günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilk seçim beyannamesini açıklayan parti oldu. Dinledim... Yetinmeyip satır satır okudum. Maalesef "fos" çıktı!!! MHP'ye göre, engelli vatandaşlarımız için yapmayı planladıkları şu başlıklar halinde mümkünmüş:
Engelliler öncelikli olarak işe yerleştirilecektir. Engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki ailelere sosyal destek ödemesi yapılacaktır. n Başkasının yardımına muhtaç durumdaki engelli aylığı 315 TL'den 450 TL'ye, diğer engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı 210 TL'den 300 TL'ye yükseltilecektir. Bakıma muhtaç engellilere evde bakım ücretinin verilmesinde aranan azami gelir tutarı brüt asgari ücret tutarına yükseltilecektir. Açıklamaya bakar mısınız! 4 maddede farklı bir şey yok. Anlattıkları zaten var. Yok olan, eğitim, rapor, ÖTV-KDV'den muaf araç alımı, ulaşım-erişim, sağlık ve emeklilik gibi temel sorunlar. Üstelik seçim beyannamesinde engelli vekil kotası da yok. Ne var? Engelliyi "sadaka toplumu" olarak algılayıp başkasının yardımlarına muhtaç görme anlayışı var. İyi de, MHP'de konulara hâkim bir engelli yok mu?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA