Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Sigortası olmayan özürlüye tedavi yardımı

Yüzde 51 raporum mevcut. 3'er ay aralıklarla çalışmışlığım var. Rahatsızlığım nedeniyle hastaneye gittim. Sigortamın ödenmediğini gördüm. Biz özürlüler zaten iş bulamıyoruz. Zar zor iş bulduk diye sevinirken bu kez primlerimiz ödenmiyor. Bu durumda tedaviden ötelenip sakatlığımız ağırlaşıyor! Aman derdimize bir çare! Rumuz/ Isparta
Değerli okurum. Öncelikle geçmiş olsun. Sorduğun soru devlet sırrı değil. Derdinize derman olabilmemiz için isminizi gizlemeyin. Sorunuza gelince. Ayrımcılığın olmadığı tek yer para! Maalesef para hırsı sakat, sağlam demiyor. Allah'tan yasa var.
4857 sayılı İş Yasası'nın 7'nci maddesinin 3'üncü fıkrasında; "Geçici iş ilişkisi kurulan işveren, işçinin kendisine çalıştığı sürede ödenmeyen ücretinden, işçiyi gözetme borcundan ve sosyal sigorta primlerinden işverenle birlikte sorumludur" şeklinde hükme bağlanmış. Yasa açık. İşçiyi gözetme borcundan her iki işveren de (taşeron) birlikte sorumlu. Yılmayın; mağduriyetinizi gidermek için İş Mahkemesi'ne dava açın. Ayrıca sigortam yok diye üzülmeyin. SGK, sosyal güvencesi olmayan kişilerin tedavi masraflarını karşılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA