Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Esmerler ve kedi severler Riga'ya!

Geçen gün gelen bir bülten, Riga'da sadece 86 Türk'ün yaşadığını bilip bilmediğimizi soruyordu. Hayır, bilmiyorduk. Öğrenmek için okuduk.
Riga, Letonya'nın başkenti (Bülten diliyle 'incisi'). Baltık Denizi'nin 'genç' ülkesi Letonya meğer Aslan burcuymuş. 21 Ağustos'ta 24. yaşını kutlayacakmış.
UNESCO Dünya Mirası listesindeymiş, üstelik de Türkiye'ye uçakla sadece üç saatmiş. Buna karşılık, Türkiye'den fazla ilgi yokmuş Letonya'ya.
Onlar ilgiliymiş halbuki bizle. "Letonya'dan geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısı 60 bin" diyor bavul.com Türkiye Müdürü Mazhar Özsoy. "Buna rağmen Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre sadece 86 Türk Riga'da yaşıyor. Riga turlarından sonra bu ülkeye ilginin artacağına inanıyoruz."
Nasıl yani? Bavulu hazırlayıp Riga'ya gidenler geri dönmeyip yerleşecek mi oraya? Riga'daki Türk nüfusunu artırmak için yerleşelim mi oraya?
Esmerler, kedi severler ve üç erkek kardeş olanlar yerleşebilir aslında! Çünkü Riga'da görmemiz gereken yerler anlatılırken; kale, kilise, katedral ve müzelerle beraber şu üçü de sayılıyor: Kara Kafalılar Evi, Kediler Evi, Üç Birader Evi... Kriterlere uyanlara, iyi yolculuklar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA