Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ AHMET KÖSE

Aşkın rengi yeşil de olabilir!

Sevgililer Günü kırmızı ile özdeşleşti. Ama başka bir renk neden olmasın? Yeşil de olur, mor da... Bu özel günde eğer sevgiliniz için hoş bir masa hazırlamayı düşünüyorsanız, önerilerimize kulak verin

İstisnasız birçoğumuzun aklına Sevgililer Günü denince hemencecik kırmızı kurdele, çikolata, pasta ve çilek gelecektir. Tabi ki tüketim çılgınlığının yüzde 60'dan fazlasının kadınlar tarafından yapıldığını göz ardı etmeyen başarılı reklam ajanslarının, bu kadar feminen görselleri, biz fark etmeden usulca ve sessiz sedasız beyinlerimize yerleştirmesinin de asıl sebebi budur! Ancak empoze edilmeye çalışılanın aksine bence yeşil de, mor da sevginin rengi olabilir. Hem de en az kırmızı kadar! Neyse ki, en azından son yıllarda, küçük birer servet harcanarak satın alınan hediyeler, yerlerini daha çok emek verilerek hazırlanmışlar ile değiştirmeye başladı. Erkekler arasında eşleri için hazırlamayı planladıkları romantik akşam yemeği masası sohbetleri şimdinin en popüler konusu. Ancak maalesef mutfakta çok vakit geçirmeyen erkeklerin düzen, tertip ve bulaşık organizasyonu konusunda eksik olmaları, bir sonraki gün eşleri mutfaktaki manzara ile karşılaştığında küçük çaplı bir sinir krizine yol açabilecek kadar ciddi bir sorun teşkil edebilir. Sözüm hemcinslerime! Mümkün olduğu kadar az ekipman kullanmaya özen gösterip, fırsat buldukça da kirlettiklerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra raftaki yerlerine geri koyun. Böylece en azından dağınık çalışmamış olacaksınız. Peki ya ne pişirmeli? Romantik bir akşam yemeği olacağı için küçük porsiyonlar, daha az soslu yemekler gecenizin kolay olmasını sağlar. Tabii ki sevgilinizin damak tadı burada asıl belirleyici unsur olduğu gibi, üzerine düşünülmüş küçük birer eklenti de fena olmayacaktır.

KAHVALTI OLMAZ MI?
Bu yıl pazar gününe denk gelen Sevgililer Günü için illa ki romantik bir akşam yemeği hazırlamak zorunda değilsiniz. Tüm gününüzün güzel geçmesine sağlayacak bol meyve ve çiçeklerle süslenmiş bir kahvaltı masası veya yatağa tepsi üzerinde getirilmiş mütevazı ama şık bir kahvaltı tepsisi de bence romantik olur. Bu sebeple size Sevgililer Günü'ne özel, hem hazırlaması oldukça kolay olan hem de herkesin yemekten keyif alacağından emin olduğum modernize yumurtalı ekmek yani 'French toast' tarifi vereceğim.

FRENCH TOAST
Malzemeler: 2 dilim 4 cm kalınlığında Brioche ekmek (Eğer bulamıyorsanız kalın kesilmiş tost ekmeği de olabilir)
* 2 yumurta
* 1/2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tutam tuz
* 1 kaşık tereyağ Tatlandırmak için üzerine : Akçaağaç şurubu veya balı, taze meyvelerle birlikte çırpılmış krema, pudra şekeri yumurta, süt ve tarçını genişçe bir kasede çırpın. Ekmek dilimlerini yumurta karışımına batırın. Orta harlı ateşte ısıttığınız tavanıza tereyağı ekleyerek, eridikten sonra ekmeklerin her iki yüzünü altın sarısı renk alana kadar kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış krema, bal veya akçaağaç şurubu, taze meyveler ekledikten sonra dilerseniz biraz da pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA