Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ AHMET KÖSE

Bu yazın en popüler lezzetleri

Her ne kadar hoşuma gitmese de maalesef yaz mevsiminin son yarısına girdik. Yazın sonuna doğru gelirken ben de sizlere 2017 yazının en favori lezzetlerinden bahsetmek istedim. Bu yıl nedense, geçen yıllara göre insanların yeme-içme alışkanlıklarının değiştiği, yediklerine daha fazla dikkat ettikleri dikkatimi çekti. Artık çoğumuz o bol kalorili sağlıksız yiyeceklerin yerine, aynı lezzeti yakalayabileceğimiz alternatif lezzetler koymak istiyoruz. İşte bugün size tam da bu alternatif leziz yiyeceklerden bahsedeceğim.


HEM TATLIYA, HEM SALATAYA YAKIŞIYOR
İlk favori lezzetimiz, yaz aylarında daha çok tüketilen, bağışıklık sistemini ve metabolizmayı güçlendiren mürdüm eriği. Aynı zamanda yüksek bir lif kaynağı olan bu güzel mor renkli meyve, aynı zamanda kalp ve tansiyon hastalıklarına da birebir. İçeriğindeki bol C vitamini de cabası... Tatlılarınızda, yoğurtlarınızda, salatalarınızda kullanabileceğiniz bu sulu meyveyi, özellikle hava sıcaklığının arttığı ağustos aylarında tüketmenizde fayda var.

HER DERDE DEVA
Yazın hem leziz hem de sağlıklı yiyeceklerinden Hindistan cevizi, bizim mutfağımızda daha çok pastalarda, tatlılarda ve hatta salatalarda toz haliyle kullanılırdı. Ancak son dönemlerde yağı, sütü ve kreması da çok kullanılanlar listesine girdi.
Yani Hindistan cevizinin etinden sütünden bolca yararlanıyoruz. Ama Hindistan cevizinin büyük parçalar halinde tüketilmesi daha da moda oldu. Özellikle smoothie'lerde, granola ile kahvaltılarınızda hatta günlük tatlı ihtiyacınızı karşılamak için atıştırmalık olarak bile kullanabilirsiniz.



VİTAMİN DEPOSU SARI ERİK
Yaz aylarının en gözde meyvelerinden biri olan sarı erik, yeşil eriğe göre daha tatlı olmakla kalmıyor, faydaları say say bitmiyor. A, C, K vitaminlerini bolca barındıran bu meyve, kolestrolü düzenliyor, bağışıklığı yükseltiyor ve yüksek lif içeriyor. Çok şeker barındırmayan sarı erik, hem kilo kontrolü yapmak isteyenler için hem de tip 2 (insülin kullanmayan) diyabet hastaları için dengeleyici bir meyve. Ayrıca 100 gramında sadece 45 kcal var. Faydaları saymakla bitmeyen ve çok da bilinmeyen bu meyveyi yaz bitmeden bol bol tüketip, kışa vitamin depolamış olarak girebilirsiniz.


Kaktüs suyu iltihap sökücü özelliğe sahip.

POPÜLER İÇECEK KAKTÜS SUYU
Bu yıl hayatımıza giren en ilginç besinlerden biri de kaktüs suyu oldu. Henüz yeni yeni trend olan bu içecek, antioksidan özelliğine sahip vitaminlerle dolu. Bildiğimiz meyve ve detoksv sularının tahtını yerinden oynatacağa benziyor! Kaktüs suyu antienflamatuvar yani iltihap sökücü özelliğe sahip. Bol sulu olması ise bu meyveyi yediğinizde bile vücudunuza hatırı sayılır miktarda su almanızı sağlıyor. İlk içtiğinizde ağzınıza neredeyse çilek aromasını andıran bir tat gelebilir. Benim de favorim olan kaktüs suyunu diğer meyve sularıyla karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA