Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Şehirde sonbahar: Eyvah mı, yaşasın mı?

Akşamları omuza hırka alma ihtiyacı beliriyor ama bir yandan da bienal kapıda... Trafik gözle görülür biçimde şişiyor ama öbür taraftan da dizi sezonu yeni kalp çırpıntısı vaatleriyle dolu... Şehre döndük diye vahlanmayalım, iyi şeyler de olacak...

Akşamları omuza hırka alma ihtiyacı... Mağazalarda kaban, kazak, botlar... Gözle görülür trafik artışı... Çoluk çocuğun okul hazırlığı... Yaz bahanesiyle ertelenmiş işin gücün yığılmışlığı... Son tatilin de bittiğinin idraki... O kadar ama o kadar hazır değilim ki daha sonbahara, "Tek avuntum Karadayı'nın başlayacak olması" dedim bir ahbabıma. "Yok, o kadar da değil, birkaç iyi şey daha var, korkma!" dedi. Var mı sahi? Bakalım...

Multifonksiyonel Lana Del Rey: Hem kulağa hem göze

Tarkan konserinin tortusu baki, bu hafta sonu Rock'n Coke'la geçiyor ama sıradakiler de iştah açıcı. Akbank Caz Festivali'nde 50 konserde 300'e yakın müzisyen kulak pası silecek, programa bkz. Bir de 20 Eylül'de KüçükÇiftlik Park'ta olmak var: Lana Del Rey'in şarkıları kadar 50'lerden ilhamlı vintage güzelliğine de şahitlik etmek için.

İstanbul Bienali başlıyor tarihinde ilk defa bedava

İKSV'nin hayatımıza soktuğu zenginliklerden 13. İstanbul Bienali, 14 Eylül Cumartesi günü itibarıyla 'Anne, ben barbar mıyım?' diye soracak. Başlık Lale Müldür'ün aynı adlı kitabından alıntı, küratör Fulya Erdemci. Farklı coğrafya ve kuşaklardan 88 sanatçı ve sanatçı grubunun yorumunu, bienal tarihinde ilk defa olarak ücretsiz takip edeceğiz. Tophane'deki Antrepo No. 3, Karaköy'deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstiklal Caddesi'ndeki Arter ile Salt Beyoğlu ve İMÇ 5. Blok'taki 5533'te. Az mı çok mu bakacağız, ama muhakkak ki bir miktar ufkumuz açılacak.

Filmlerin tadımlık sahneleri görücüye çıkıyor

Yerli vizyon filmlerinin iddialılarından Beren Saat'li Uğur Yücel'li Benim Dünyam görücüye çıkmaya hazır. Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminden ilk kare Twitter'a düştü; Erdal Beşikçioğlu, Nejat İşler, Sanem Çelik, Serenay Sarıkaya demek, rüya dörtlü demek! Filmekimi listesini tarama vakti; şahsen Coen Kardeşler'in Inside Llewyn Davis'i ile Jim Jarmusch'un Tilda Swinton'lı Only Lovers Left Alive'ını kaçırmak istemem.

Sanat fuarlarının en yenisi Artinternational Istanbul

New York'tan Bakü'ye, Berlin'den Buenos Aires'e 60 küsur galeri diyelim, sanatçılar içinde Damien Hirst de var diyelim, boşlukları siz doldurursunuz. İstanbul'un bu en taze çağdaş sanat fuarı, 16-18 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi'nde doğacak. Egeran'dan Manâ'ya İstanbul güncel sanat adreslerinden de 10'u burada olacak. 'Hayırlı olsun'a gitmek farz.

Sergiler kapışıyor Anish Kapoor aradan sıyrılıyor

'Paralel etkinlikler' diyorlar ya, sinerjik bir hal olsun diye bienalle aynı dönemde çok sergi açılıyor şehirde. Rumeli Hisarı'ndaki Borusan Contemporary'de 'Vicious Circular Breathing'den, Nişantaşı'ndaki X-ist'te Lale Tara'nın 'Everyone Carries a Shadow'una... Endişeye mahal yok, Türkçe olanlar da var! Şair Nedim'deki Rampa'da Nilbar Güreş'in 'Açık Telefon Kulübesi' misal... Tamamen ayrı bir yere koyacağımız sergi ise Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi'nde. Anish Kapoor'un dev soyut heykellerinin hastasıyız, gün yaklaştıkça (10 Eylül) nabzımız hızlanıyor.

Ve Karadayı'da tansiyon yükseliyor...

Ekranda yeni sezonun resmen açıldığı an, karşısında adeta Feride'leştiğimiz Mahir'in, fesat savcı Turgut'u kan revan içinde hastaneye yetiştirip canhıraş biçimde "Kurtarın bu adamı!" dediği andır. Karadayı'nın yeri ayrı ama ondan gayrı da dizilerde hareket, bereket zamanı: Bugünün Saraylısı'nda Selçuk Yöntem muhakkak ki yine döktürecek. Çalıkuşu'nun ilk fragmanında Feride sanki biraz fazla mı flörtöz kaçmış... Kölelikten gelip Valide Sultan olan Nurbanu rolüyle Muhteşem Yüzyıl'a katılan Merve Boluğur da boşuna terlemiş olamaz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA