Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Tatilde katil olmayın!

Belki bayramı fırsat bilip kaçacaksınız, belki ufukta ağustos sefası görünüyor. Her koşulda lazım bunlar: Tatilden azami fayda sağlamanın, doğru ekibi kurmanın, Instagram'a göre belde seçmenin, Yunan adalarında yabancılık çekmemenin yolları...

TATİLDEN MAKSİMUM FAYDA SAĞLAMANIN BEŞ YOLU: Mümkün olduğu kadar fazla gezip eğlenmek için az uyumak, mümkün olduğu kadar fazla dinlenmek için çok uyumak...
Hayatta bir çentik daha atabilmek için daha önce hiç görmediğiniz bir yere gitmek, gayet hâkim olduğunuz ve hiç risk alıp çuvallamayacağınız için daha önce mutlaka gördüğünüz bir yere gitmek... Ama hangisi olursa olsun, artık tat almaktan ziyade onu ilan edip paylaşmak önem arz ettiği için mutlaka iyi Instagram görüntüleri çıkacak diyarlara gitmek...
İYİ INSTAGRAM SONUCU VERECEK BELDE BULMANIN 12 GARANTİLİ ŞARTI: Eskiden delice yanmamış dönen, hakkıyla tatil yapmış sayılmazdı. İyi tatilin tek ölçüsü kavrulmuş tendi. Şimdiyse Instagram'da like alınmamış bir tatile, masraf edip de hiç çıkmayın daha iyi! Rotayı belirlerken işin bu ayağını da es geçmeyin: Kapı olsun. Doku olsun. Renkleri canlı ya da tamamen mavi beyaz olsun.
Dekorasyon dergisi tarzı bir otel değilse çok dert değil; salaş iskele de kurtarır. Tesis ya da sokak ikametli fark etmez, tatlı bir kedi-köpeğe nasıl olsa rastlanır. Albenili kokteyl de mecburi değil; bir dilim karpuzun alıcısı çok az objede vardır.
Güneş şeftali batsın. Tatil dolunaya denk gelsin.
Hiçbirini mi tutturamadınız; filtreler sağ olsun.
Instagram'da griyken yeşil, şişmanken zayıf, sıkıntıdan patlamışken gülmekten ölmüş gibi yapabilirsiniz.
EN SORUN ÇIKARMAYAN İKİ SEYAHAT EKİBİ: Taraflar arasında ya bir denklik olmalı ya da koşulsuz teslimiyet. En samimi iki kız arkadaş ve eşleri en risksiz gruba girer. İki bacı ve kayınço formülü de iyi işler; zaten Türkiye'de kayınço demek tavla, mangal, maç, gırgır ve ittifak anlamına gelir. Kadınlar didişmediği müddetçe, erkekler bir şekilde idare eder.
TATİLİ ZORLAYACAK DÖRT TAKIM: Çok da yakın olmayan iş insanlarının beraber ilk tatili problemdir: Birbirini tanımayan eşler kaynaşacak mı bakalım? İstediği kadar en yakın mesai arkadaşı olsun, "o herif"in "benim karım"a, hele ki herkes mayoluyken şaplak vurması hoş karşılanacak mı?
Sürekli kavga eden, dalaşan, didişen modeller de derttir. Bunların çabuk parlayıp hızlı sönen türleri de, gerginliği stabil tutanları da ayrı ihtimam gerektirir ve nasıl davranacağına, ne yapacağına, kimden yana tavır alacağına dair daimi ayar yaptırıp yorar insanı.
Diğer çiftin ilişkisini/evliliğini kurtarma gezisi de meşakkatlidir; kurtarmaya çalıştığınız ölçüde batar çünkü o iş.
Aile de tatilde idaresi o kadar kolay bir şey değil: Kayınçoların aksine, boşuna dememişler elti gemisi yürümez diye, kayığı nasıl yürüsün...
Kuzenler, yeğenler, çocuklarıyla birlikte bir ordu teşkil ediyorsa, 'görümcemgil'in kızıyla 'abimgil'in oğlu mercimeği fırına vermek için fırsat kolluyorsa, bu tatilin hemen akabinde bir yenisini hak edeceğiniz muhakkak. Kayınvalideli sistem her dem karın ağrısı, anne baba bile icabında zapturapt demek.
TATİLİ KATİL OLARAK SONLANDIRABİLECEĞİNİZ ÜÇ TEKNE HALİ: Kıskançlık. Tahammülsüzlük. Dip dibelik.
Bu kadar dar alanda bu denli sınırlı paslaşmalar, insanın ancak çok iyi tanıdığı, her halini bildiği tiplerle mümkün.
İlişkinizin çeşitli yollardan, yolculuklardan defalarca sınanıp güçlenerek çıktığı en yakın dostlarınızla.
Yoksa demin bahsettiğimiz o pek de derinliği olmayan şirket arkadaşlıkları, yeni tanışan eşlerin de katılımıyla, güzelce açılacağına, fena karaya vurur teknede. En ufak kıskançlık büyür, en minik tahammülsüzlük kıvılcımı alev alır. Çünkü bir karış mesafede oturmakta herkes, bizim milletin denizle olan umumi ilişkisini de göz önünde bulundurursak, kaçacak yer yok ve yapacak iş yok.
Bir yandan bütün denizler, bütün yıldızlar sizin, bir yandan sonsuz bir kıstırılmışlık hali. Tekne birilerinin cennetiyken, yanlış insanlarla beraber birilerinin de cinneti olur kolayca; çok bıçak sırtı ve ekip çok mühim.
OTELDE SİNİR ZIPLATACAK YEDİ DURUM: Booking. com'da ısrarla 'Free Wifi' vaat eden otel peşine düşseniz de yerleştiğinizde internetin kesik olması... Odada, banyoda tek bir askı bulunmaması... Havluların ponza taşını andırması...
Bizdeki en medeni hallerden bide ve taharet musluğunun çoğu yabancı ülkenin sınırlarından içeri girmemesi... Tasarım kaygılı otellerin kapısız banyo fantezisinde ısrar etmesi...
Suyun yeteri kadar tazyikli olmaması... Suyun hiç akmaması! "Yok artık, hangi devirdeyiz" demeyin. Bu yaz, birkaç hafta önce, Yunanistan'ın tatlı bir beldesinde kesinti vardı!
PAPARAZZİLERE YAKALANMANIN ÜÇ ALTIN KURALI: Tatili Bodrum'da yapmak ve Gümüşlük'ten Palmarina Marina'ya, gidilmesi magazin eklerince şart koşulan yerlere uğramak. Tatili Çeşme'de yapmak ve akşamları yemeğe Alaçatı'ya gelip turlamak.
Deniz ütüsünü Göcek'e demirleyerek diğer ütüler arası sosyalleşmede bonkör davranmak.
PAPARAZZİLERE GÖRÜNMEMENİN 2863 İMKANI: Bodrum, Çeşme-Alaçatı ve Göcek dışında herhangi bir tatil rotası belirlemek. Bodrum diye genellemek de saçma; Mazı da Bodrum ama ne gezer magazinci! Kural olarak magazin dünyasının bellediği semtlerin dışındaki trilyon yere gitmek kâfidi.
YUNAN ADALARINDA YABANCILIK ÇEKMEMENİN ÜÇ FORMÜLÜ: Bağırın. Yine bağırın. Tekrar bağırın! Sesinizi en yüksekte tutun. Bütün konuşmaları en abartılı tondan yapın. Cilveleşirken bile kavga eder gibi tınlayın. Dır dır dır, dar dar dar, car car car, sebat edin ve susmayın. Avaz avaz azarlayın. Bayram tatilini Yunan adalarında geçirme niyetinde olan çok sayıda Türkiyeli varmış. Biraz da tombulcana ve esmerceneyseniz; yabancılık çekme, kazıklanma, yerini yadırgama ihtimaliniz yok.
Herkese iyi tatiller. Ve de şimdiden iyi bayramlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA