Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Yıldız Tozu izleyiciyi çocukluğuna döndürecek

Turkuvaz Medya bünyesindeki Sinehane'nin 24 Kare Film ile birlikte yapımcılığını üstlendiği Yıldız Tozu adlı sinema filmi gösterime girdi.
Çekimleri geçtiğimiz yıl Erzincan Kemaliye'de tamamlanan filmde, küçük bir kasabada kardeşini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kalan bir çocuğun duygu dolu öyküsü ele alınıyor. Aile ilişkilerinin ve kardeşlik bağının önemini iki kardeşin gözünden çarpıcı bir şekilde anlatan filmin başrollerini Açelya Devrim Yılhan, Serdar Özer, Toprak Can Adıgüzel, Türkü Turan paylaşırken, çocuk oyuncular Berat Çağan ve Süleyman Biçen onlara eşlik ediyor.



NOSTALJİK GÖRÜNTÜ
Edebiyatımızın önemli isimlerinden Mustafa Kutlu'nun aynı adlı eserinden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Ahmet Sönmez oturuyor.
Sönmez, 1980'lerin henüz başında geçen film için sarı sıcak renkleri kullanarak, nostaljik bir görüntü yaratmış. Bu görüntüyü de samimi bir öyküyle izleyiciye geçirmeyi başarmış. Film 1982 yazına götürüyor izleyiciyi. Abi Mustafa'nın (Berat Çağan) ağzından dinliyoruz hikayeyi. Kardeşi Kenan'la ( Süleyman Biçen) oyunları, arkadaşlarıyla beraber yaptıkları mahalle maçları, ezan okunduğunda evlere dönen çocukların çatışmaları çok samimi işlenmiş.



ARAYI BOZAN BİSİKLET
İki kardeşin arası Almanya'dan gelen dayılarının getirdiği hediyeyle bozuluyor. Dayı Ferudun (Toprak Can Adıgüzel) Mustafa'ya kırmızı bisiklet, Kenan'a da futbol topu getirince ortalık karışıyor. Kırmızı bisiklet paylaşılamıyor. İki kardeş arasında tatlı bir rekabet ve kıskançlık yaşanıyor. Almanya'da asimile olmuş, Ferudun'un köydeki şaşkın halleri özellikle Cuma namazındaki abdest alma sahneleri seyirciyi güldürüyor. Ayrıca Ferudun'un geride bıraktığı aşkı Gülce'nin (Türkü Turan) gönlünü alma çabaları da filme romantizm katıyor.
Öte yandan iki çocuk oyuncudan küçük olan Kenan'a hayat veren Süleyman'ın Adana'dan 350 çocuk arasından seçildiğini ve nokta atışı bir seçim olduğunu belirteyim. Çocuk filmi diye nitelendirilmesine rağmen, ailece izlenebilecek olan filmde herkes kendisinden bir şey bulacak. Yetişkinler, kendi çocukluklarına giderken, aslında çocuklarını da kendi çocukluklarıyla kıyaslama imkânı bulacaklar. Bu açıdan kuşaklar arasındaki geldiğimiz noktayı da görebilecekler. Sonuç olarak Yıldız Tozu, güzel çekilmiş, iyi oynanmış sıcak bir aile filmi olarak vizyonda seyirciyi bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA