Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otomobilin ismi hangi şehir?

Bazı otomobil markaları modellerine isim olarak harf ya da rakam veriyor. Bazıları ise anlamı olmayan isimler türetiyor. Modellerine şehir isimleri veren markalar da var

Otomotiv firmaları, ürettikleri otomobillerin modellerine isim verirken farklı stratejiler izliyor. Kimi harflerden, kimi rakamlardan oluşan isimler seçiyor. Mercedes-Benz modellerinde A, B, C, E, S, GLC, SLS gibi harfler kullanıyor. Fransız otomotiv devi Peugeot, 108, 208, 308 gibi rakamları tercih ediyor. Bazı markalar ise anlamı olmayan kelimeler seçiyor. Opel modellerinin isimleri (Astra, Corsa)Latin alfabesindeki harfler kullanılarak oluşturulmuş. Başka ilginç örnekler de var. Modellerine şehir isimleri veren markalar gibi...

MİMARİSİYLE ÜNLÜ ŞEHİR

Ssangyong'un crossover segmentindeki yeni modeli Tivoli, adını Roma yakınlarındaki tarihi İtalyan kasabasından alıyor. Orta Çağ mimarisinin izlerini taşıyan yapıların bulunduğu Tivoli, turistlerin gözdesi. Haziranda Türkiye'de satışa sunulan Tivoli, farklı tasarımı, kompakt boyutları ve çekici iç tasarımıyla dikkat çekiyor. İlk etapta sadece önden çekişli 4x2 versiyon ve 1.6 lt 128 bg benzinli motor seçeneğiyle getirilen Tivoli'de, dört farklı donanım paketi seçeneği bulunurken, 'çift renk' opsiyonu da sunuluyor. Aracın tavanı beyaz veya siyah renkli olarak satın alınabiliyor. Otomatik vites seçeneğinin de sunulduğu araçta, donanım paketlerine göre değişiklik gösteren yedi hava yastığı, geri görüş kamerası, akıllı telefonların araçtaki 7 inç'lik ekrana entegre edilebilmesini sağlayan 'smart connectivity' özelliği de var.

SANTA FE VE TUCSON

Modellerine şehir ismi veren markaların başında Güney Koreli Hyundai geliyor. İsmini Santa Fe modeli gibi Kuzey Amerika'nın Arizona eyaletindeki bir kentten alan Tucson, Hyundai'nin iddialı araçlarından biri. Hyundai Tucson'da 177 beygir gücündeki 1.6 litre benzinli motorun dışında ayrıca atmosferik olarak 132 beygir güç üreten 1.6 lt benzinli motor hem manuel hem de otomatik şanzımanla alınabilecek. Hyundai Tucson, şeritte kalma sistemi, kör nokta uyarı sistemi, dört koltukta ısıtma, ön koltuklarda havalandırma, değişken direksiyon modu, yeni teknoloji çift LED ön farlar ve üstün sürüş özellikleri gibi tüm beklentileri karşılayan ayrıntılarıyla dikkat çekiyor.

EN ÇOK ŞEHİR İSMİ SEAT'TA

Modellerine en çok şehir ismi veren marka ise İspanyol Seat. Markanın, en çok tanınan modelleri Cordoba, Toledo ve Leon'un isimleri İspanya'daki şehirlerden alınmış.

SIENA VE PALIO

Fiat da Türkiye'de büyük ilgi gören bir modeline İtalya'daki ünlü bir şehrin ismini vermişti. Toskana bölgesindeki Siena'nın tarihi şehir merkezi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alıyor. Fiat, Siena ile birlikte aynı dönemde Palio isimli bir hatchback model satışa sunmuştu. Palio isminin orjini de Siena'da her yıl yapılan geleneksel at yarışlarına dayanıyor.

CHEVROLET COLORADO DEDİ
Amerikan markası Chevrolet'nin Colorado modeli de ismini ABD'nin Orta-Batı bölgesinde yer alan Colorado eyaletinden alıyor. Colorado, Amerika'nın en çok satan pick-up modelleri arasında bulunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA