Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Dünyanın en hızlıları Cenevre'de yola çıktı

86'ncısı düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda milyon euro'luk süper spor otomobiller vitrine çıktı. Rüyaları süsleyen hız canavarları büyük ilgi gördü

Dünyanın en büyük otomobil şovlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı, 3 Mart'ta kapılarını açtı. 10 gün boyunca otomobil dünyasının kalbi Cenevre'da atacak. Fuarı yaklaşık 700 bin otomobilseverin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda 120'den fazla modelin dünya ve Avrupa lansmanı gerçekleştirildi. Cenevre'yi dünyadaki diğer fuarlardan ayıran en önemli özellik, sergilenen otomobiller. Cenevre, süper spor otomobillere yani rüyaları süsleyen otomobillere ev sahipliği yapar. Bu yıl olduğu gibi... Fuarda 500 beygirin üzerinde 15'ten fazla yeni model sergileniyor. Sınırlı sayıda üretilen milyon euro'luk hız canavarlarını inceledik.

Bentley Flying Spur V8 S


Bentley Motors, yeni modeli Flying Spur V8 S'i Cenevre'de sergiledi. Flying Spur V8 ile bu model ailesinin amiral gemisi W12 arasında bir yere konumlanan V8 S, artırılan motor çıkışı ve daha odaklı, daha hassas bir sürüş deneyimi sunan geliştirilmiş süspansiyonlarıyla güç ve performans garanti ediyor. 4.0 litrelik çift turbo V8 S motor 528 bg güç, 680 Nm tork üretiyor. Flying Spur V8 S bu sayede, 0-100km/h hıza 4.9 saniyede ulaşıyor. Maksimum hızı ise 306 km/s.

Lamborghini Centenario LP770-4

İtalyan Lamborghini, kurucusu Ferruccio Lamborghini'nin 100'üncü yaşını yeni bir modelle kutluyor. Centenario LP770-4 adındaki bu yeni model ilk kez Cenevre'de vitrine çıktı. Dünyada sadece 20 adet üretilecek modelde 6.5 litrelik 760 bg gücünde V12 motor bulunuyor. 100 kilometre hızlanmasını 2.5 saniyede tamamlıyor.

Ferrari GTC4Lusso

Ferrari, yeni dört koltuklu modeli GTC4Lusso'yu Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttı. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.4 saniyede gerçekleştiren 4 koltuklu Ferrari GTC4Lusso, 335 km/s'lik son hıza sahip. Yeni model 690 beygirlik V12 motoruyla ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle markanın yeni amiral gemisi olacak gibi görünüyor. Yeni Ferrari 700 bin euro satış fiyatıyla ekimde Türkiye'ye gelecek. Türkiye'ye ayrılan kontenjan ise bir adetle sınırlı.

Techrules TREV

Çinli Techrules, türbin şarjı teknolojisini kullanan elektrikli süper otomobil konsepti TREV ile çıkarma yaptı. TREV'in diğer elektrikli otomobillerden en önemli farkı, performans ve menzili. Şirketin açıklamasına göre otomobil 1044 beygir gücünde. Menzili ise 2 bin kilometre.

Zenvo TS1

Danimarkalı üretici Zenvo fuarda TS1 Supercar ve TSR Racecar modellerini sergiledi. 1104 beygir gücündeki 6.8 litrelik V8 motora sahip ST1 modelinin yenilenmiş versiyonu olan TS1 konseptinin gücünün daha da artacağı belirtiliyor.

Jaguar F-TYPE SVR

Jaguar, yeni spor modeli F-Type SVR'yi Cenevre'de vitrine çıkardı. Şu ana kadar üretilen en hızlı Jaguar aracı olan F-Type SVR'de 575 bg gücünde 700 Nm tork üreten 5 lt V8 motor bulunuyor. Otomobil 3.5 saniyede saatte 100 kilometre sürate ulaşabiliyor. Maksimum hızı 320 km.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA