Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otomobil Olimpiyatlarında iyi olan kazansın

Otomobiller arasında bir Olimpiyat Oyunları düzenlenseydi, hangi modeller kazanırdı? Bu sorunun cevabını merak edip, araştırdık

2016 Yaz Olimpiyat Oyunları, geçen haftasonu başladı. İlk kez Güney Amerika kıtasında düzenlenen Olimpiyatlar, Brezilya'nın ikinci büyük kenti Rio de Janerio'da yapılıyor. Binlerce sporcu, çeşitli dallarda altın madalya için çetin mücadele veriyor. Olimpiyatların başladığını duyunca, eğer otomobiller için bir olimpiyat düzenlenseydi ne olurdu diye düşündüm. Hemen çeşitli kategorilerde "Birinci Otomobil Olimpiyat Oyunlarını" organize ettim. Bakalım hangi otomobiller hangi kategorilerde altın madalya kazanmayı hak ediyor. Hangi otomobiller bronz, gümüş madalya ile yetiniyor.

EN HIZLI KOŞUCULAR
İlk kategorimiz 0-100 km/s'de en hızlılar. Bu kategoride Lamborghini Aventador Superveloce, Nissan GT-R, Porsche 911 Turbo S, Ferrari 488 GTS modelleri yarışıyor. Otomobillerin teknik verilerine göre altın madalyayı 0-100 km/s'ye 2.8 saniyede ulaşan Lamborghini Aventador Superveloce kazandı. Gümüş madalyayı 0-100 km/s'ye 2.9 saniyede ulaşan Porsche 911 Turbo S elde ederken, bronz madalya ise 3.0 saniye ile Ferrari 488 GTS modeline ait.

EN GÜÇLÜLER
Otomobil Olimpiyat Oyunları'nda en güçlüler kategorisinde ilk sırada İngiliz Bentley Mulsanne bulunuyor. Otomobilin 6.8 lt V12 güçlü motoru 1020 Nm tork üretiyor. İkinci sırada 1000 Nm tork üreten motora sahip Mercedes AMG S65 bulunuyor. Bronz madalya ise 967 Nm torkuyla dikkat çeken Tesla Model S'in oluyor.

EN EKONOMİKLER
Otomobil Olimpiyatları'nda sadece en hızlı en performanslı otomobil kategorileri yok. En az yakıt tüketen ekonomik otomobiller de madalya için yarışıyor. Bu kategorinin birincisi ise iki silindirli motor sahip Fiat 500. 100 km'de 3.9 lt yakıt tüketimiyle altın madalyanın sahibi oluyor. İkinci sırada ise 4.2 lt yakıt tüketimiyle dikkat çeken Audi A1 Sportpack bulunuyor. Bronz madalyayı ise 4.3 lt yakıt tüketen Citroen C4 Cactus alıyor.

ELEKTRİKLİ OTOLAR
Alternatif yakıtlarla çalışan otomobiller kategorisi olmadan Otomobil Olimpiyatları'nın olması mümkün değil. Dolu batarya ile en fazla mesafe kateden otomobiller yarışmasında ilk sırayı Tesla Model S alıyor. Altın madalyanın sahibi Tesla Model S, 386 km yol katedebiliyor. Elektrikli Nissan Leaf 172 km ile ikinci, BMW i3 ise 130 km ile üçüncü sırada kendine yer bulabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA