Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bu arabaya 2.7 milyon lira kaç kişi verecek?

Lamborghini yeni modeli Urus’tan Türkiye’de sadece üç adet satılacak. Efsanevi İngiliz markası Lotus da yakın zamanda Türkiye yollarına çıkacak

Süper spor otomobil markası Lamborghini'nin ilk SUV modeli yola çıkmaya hazır. Ağustos 2018'de satışa sunulması beklenen Urus'tan Türkiye'de sadece üç adet kontenjan ayrıldı. Urus'un Türkiye'deki satış fiyatı 2.7 milyon lira. Markanın ilk süper lüks SUV'u Urus'ta 650 beygir güç ve 850 Nm tork üreten 4.0 litre V8 benzinli motor kullanıldı. Urus, bu güçlü motor sayesinde 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.6 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı 305 km/s.

***

El yapımı araba

Türkiye'de satılan otomobil markalarına bir yenisi daha eklendi. Efsane İngiliz spor otomobil markası Lotus, Türkiye'de Royal Motors tarafından temsil edilmeye başlandı. İngiliz Rolls-Royce'un da Türkiye distribütörü olan Royal Motors, Lotus showroom'unu İstanbul Caddebostan'da hizmete açtı.



Lotus, Norfolk'daki Hethel fabrikasında tamamen el yapımı olarak üretiliyor. Yıllık üretim 2 bin adetle sınırlı. Markanın Evora 400, Elise, Exige hypercar ve 3-Eleven modelleri bulunuyor.

***

Efsane kamyon yazıları

Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza
Hacı babam sağ olsun
Aşk çekenin, yol gidenin.
Yaklaşma toz olursun, geçme pişman olursun
Alem bana ben sana hasta



O şimdi asker
Hatalıysam yüzyüze görüşelim
Miras değil alın teri
İstedim vermediler, sen şoförsün dediler
Nazar etme ne olur, çalış senin de oIur
Rahmetli de sollardı
Yollar gidişime, kızlar duruşuma hasta



Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım
Tek rakibim THY
Ben seni İstanbul Boğazı'nda değil Ankara'nın ayazında sevdim
Biz kimseyi yarı yolda bırakmadık, onlar müsait bir yerde indiler
Kasko yok, muska var
Rahmetli baban da sollardı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA