Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Bavuldaki tatil teknolojisi

Yaz tatili, akıllı telefon ve tablet gibi teknolojik aletler için tuzaklarla dolu. Peki bu tuzaklardan nasıl korunmalı, şarj için ekstra önlemler nasıl alınmalı? İşte tatil bavulunda bulunması gereken aksesuvarlar...

Akıllı saatler, bileklikler, telefonlar, tabletler ve bu hassas cihazları koruyan, pil ömrünü artıran aksesuvarlardan bazıları illa ki tatil çantalarımızda yer alıyor. Bunların ortak özelliği, hafif ve suya, darbeye dayanıklı olması. Ama bu yaz, bazı aksesuvar ve teknolojik aletler daha ön plana çıkıyor. Mesela bu yaza giyilebilir teknolojiler damga vuracak. Akıllı saat Apple Watch, telefonu çantadan çıkarmadan ve böylece sıkça elinizden düşürmeden mesajları görmenizi, çağrılara yanıt vermenizi sağlıyor. Üstelik bankacılıktan taksi çağırmaya kadar her uygulamayı akıllı saat üzerinden kontrol etmenizi olanaklı kılıyor.

İHTİYACA GÖRE TELEFON
Dövizdeki dalgalanma sanki akıllı telefon pazarını etkilememiş gibi akıllı telefon satışları hız kesmiyor. Satılan 100 telefonun en az 90'ı akıllı telefonlardan oluşuyor. Eğer yaz tatiline çıkmadan akıllı telefon satın almayı düşünüyorsanız, yeni çıkan Android telefonlar dikkatinizi çekecek. Hangi telefonu seçeceğinize ihtiyaca göre karar verin. Kamera, ekran kalitesi, ekran büyüklüğü, cihazın işlemcisi gibi unsurlar karar verirken etkili olacak. Yani siz hangisinin öncelikli olacağına karar verin. Eğer iPhone'dan vazgeçmem diyorsanız da aksesuvar için geç kalmayın. Çarpma, düşürme ve sıvı temasına karşı, filtre ve kılıf konusunda gecikmeden önlem alın.

YAYLADA VEYA SAHİLDE

Tatilde rotasını denize veya yaylaya çevirenlerin telefon ve aksesuvar tercihini bu koşul için yapmasında fayda var. Telefonlar için her zaman gölge yer bulmak zordur. Bu yüzden aldığınız telefonun güneş ışığı altında fazla yansıtmadan net görüntü sunmasında fayda var. Dayanıklılık konusunda da önlem almak şart. Ayrıca seçeceğiniz çantanın da telefon, bilgisayar ve tablet gibi cihazlara zarar vermeden taşıma olanağı sunması lazım. Üstelik sırt ağrısından uzak durmanızı sağlayacak çözüm de önem taşıyor.

ACIMASIZ YAZIN DAYANAKLI EKRANI

Yaz sıcakları bastırınca telefonla ilişkiniz azalacağına artar. Üstelik plaj, yol ve yürüyüşler hain tuzaklarla doludur! İşte bu dertlere her zaman aksesuvarlar çare olmaz. Sony, suya, darbeye ve toza dayanıklı serisine Xperia Z3+ modeliyle devam ediyor. Cihaz 6.9 mm inceliği ve 144 gr ağırlığıyla dikkat çekiyor.

BİSİKLET DOSTUNA ŞARJ DERT DEĞİL
Akıllı telefonlar ile şarj aletleri yapışık ikizler gibi. Yanımızdan ayırmak mümkün değil. Bisiklet tutkunları ihtiyaçla pedal çevirmeyi faydalı sonuca çevirebiliyor. Siva Cycle Atom pedal çevirirken kullanılan ivmeyi enerjiye dönüştüren ve bisiklete takılabilen bu batarya kutusuyla ister yolda pedal çevirirken ister çıkarılabilir yedek bataryası sayesinde dilediğiniz her yerde iPhone, android telefonlar, GoPro, şarjlı ışıklar, GPS, bluetooth hoparlör gibi elektronik cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.

YAZ TUZAKLARINA DİKKAT
Yeni cihazlarıyla yaz tatiline çıkanları kötü sürprizler bekliyor olabilir. Mesela denize düşen, üstüne meyve suyu dökülen telefonlara ne yapmalı? n Öncelikle telefonu hızla kapatın. Pili çıkıyorsa mutlaka çıkarın. Asla servise götürmeden açmayın. n Telefonun oksitlenmemesi için tuzlu ya da şekerli suya temas eden bölgeyi hızla yıkayın ve havayla temas ettirmeden servise götürmeyi deneyin. n Servise gitmesi gerekmeden müdahale edecekseniz, havlu ile kuruladıktan sonra şarj ve kulaklık girişinin olduğu yerler dahil her tarafı saç kurutma makinesine tutun ve pirinç içinde en az bir akşam bekletin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA