Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Doğru yer, doğru zaman

Devlere son uyarı.. Almanlar dostça uyardı.. Büyük Britanya karşısında gerçek kimliğimize döndük..
Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan basketbolcularımız için medyadaki yorumlardan seç, beğen, al! Hazırlık sürecini Polonya, İsrail, İngiltere, Makedonya, Letonya ile geçiştirerek gerçek gücün, savaşın biraz uzağında kaldık . Şampiyonaya sayılı günler kala, gerçekleri ne kadar yakalarsak başarıya o denli yaklaşma şansımız var.

SAVUNMA POZİTİF
Bugün basketbolda kazanmak için oyunun iki yönünü büyük bir arzu ile başarmalısın. Savunma tarafında pozitif görüntümüz, birbirimize desteğimiz ümit verici. Ömerler'in ateşlediği savunma meşalesini hep canlı tutabilmek için defansa herkes hiç bitmeyen bir enerjiyle katılmalı.
Tam sahadan baskılama, pivotları önden alarak yıldırma, özellikle Litvanya hücumlarının en önemli dişlisi olan pick and roll'da terse sürme, sıkıştırma, adam değiştirme gibi rakibe sıkıntı yaratacak bir savunma düzenimiz yok. Savunma şiddetimiz o geceki arzumuzdan besleniyor. Hido, Kerem, Ömer, Ender o gece savunma kurgusunu, önemini düşüncelerinde hep canlı tutarak takıma yaymalılar.
Avrupa Şampiyonası'nda Nowitzki, Papaloukas, Jasikevicius gibi gelmeyecek yıldızların eksikliğini kapatmanın yolu ekstra mücadele. Bizde de Ömer Aşık'ın pota altı gücüne, Semih ve Oğuz asgari faul, azami mücadele ile katkı yapmalı. Aslında Kerem Gönlüm-Kaya Peker ikilisi son 10 yılın o bölgede en caydırıcı, savaşçı, lider ve winner isimleri. Kerem'inki bir talihsizlik. Ama Kaya, hatta Ermal'in bugün yanımızda olmaması kendi kendimize yarattığımız bir şanssızlık.
İstatistik kağıdında ribaund kolonundaki başarı veya başarısızlık, galibiyet ve mağlubiyet ile doğru oranda olacak. 35 ve üstü ribaunda Trabzon Koçu Alaattin Yakan, "şampiyonluk ribaundu" der. Aynen öyle. İş, sanat, spor hayatında başarılı olmuş insanların genelde röportajlarında kullandıkları bir ögedir, "Doğru zaman, doğru yer" yaklaşımı... Basketbolumuz için doğru zaman, "Her gün artarak oluşan başarı" idi. Onu 2010 Dünya Şampiyonası diyerek erteledik de erteledik. Yükü Kaya, Mirsad, Ermal, Memo'nun sırtlarına bindirdik. "Taşıyın bizi" dedik. En verimli olacakları sırada onlara teşekkür ettik. Belki de etmedik bile...
Her şampiyonayı farklı oyun kurucu arayışları ile geçirdik. Kerem Gönlüm'den, Cevher Özden'den 3 numara yaratmaya çalıştık. Koçumuzun Avrupa'daki yıllarına çok yakın olmayanlar bilemeyebilir. Tanjeviç'in bulup olumlu yönleriyle kulübünde ve İtalya Milli Takımı'nda kullandığı De Pol, onun hep Türkiye'de de çok uzun 3 numara arayışı oldu.

3 NUMARADA HİDO
Gün, doğru karar günü. Elimizde oyunu 30 dakika başarıyla oynayacak 3 numaramız hazır: Hidayet Türkoğlu. Kerem ve Ender'i point'da, Ömer'i, Engin'i, Sinan'ı 2 numarada kullanırsan, Hidayet'i sadece 3'te kullanmak, belki 2 metrelik oyun kurucu hayallerine imkan vermeyecektir ama Ay-yıldız için en doğrusu olacaktır. Oyuncuyu en doğru yerde kullanmak ona da, takıma da artı değerler ekler.

YARIN: MADALYA YOLUNU AÇACAK PERFORMANS

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA