Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Gülen yüzler...

Milliler beklentileri boşa çıkarmadan, yapılması gerekeni başarıyla yerine getirdiler. Savunma ciddiyetinden uzaklaşmadan, topu paylaşarak bir de üstüne özellikle şampiyonalarda alıştığımız yüksek şut isabetini ekleyerek moral ve inanç kazandılar. Rakiplerine gözdağı verdiler.
Büyük Britanya yüksek atletlik özellikleri olsa da takımca paylaşma alışkanlığı olmadan, sorumluluğu derin banka yaymadan başarının artık oluşamayacağının en güzel örneği oldu dün gece. Hep takım birliğinden bahsettik. Dün benim gözlerim ve dikkatim banktan gelecek oyuncular üzerindeydi.
Özellikle de Emir'e odaklanmıştım. Emir, Hido erken faul yiyince erkenden girdi ve F.Bahçe'deki özgüvenli, yaratıcı ve üretken oyununu milli takıma da taşıdı. Tek kelimeyle harika oynadı. Enes 2. resmi maçında sanki 2 yıllık tecrübe kazanmış gibi oynadı.
Sinan adım adım geliyorum sinyalleri verdi.
Son çeyrekte gardı iyice düşen Büyük Britanya'ya skorer oyunuyla son darbeyi Oğuz Savaş vurdu. Böylece hemen herkes gemideki yerini almış oldu. Yaratıcı; inançla ve dirençle katılım sağlayarak.

ÇEMBER ALTINI GÖSTERMEDİK
Bir gün önce Litvanya karşısında pota altı skorunu 32-32 tutarak ayakta kalan Büyük Britanya, bizim karşımızda çember altını sadece ısınma turnikelerinden gördü.
Bu galibiyet gruptan çıkma şansımızı kesinleştirirken ümitleri de artırdı. Basketbol anlayışı 'koş koş at' tarzında olan, teknik becerili Litvanya karşısında bugün bence ibre bizden yana. Hiç abartmıyorum... Niye mi? Yaş ortalaması Portekiz'le beraber turnuvanın en yüksek takımı olan Litvanya Jasikevicius'un organizasyonunda Kaukenas ve Lavrinovic'in destekleriyle gidiyor. İlk 2 gün Portekiz ve Büyük Britanya'ya gereken savunma ciddiyetini gösteren millilerimiz, bugün başta Jasikevicius olmak üzere her ne kadar onların sahasında oynasak bile çok katı savunmayı kafalarına ve programa koymuşlar.
Erken faul problemine girmemek koşuluyla şans meleğinin de yanımızda olacağına inanarak dün nihayet 10 / 23 ile yakaladığımız yüzde 43'lük atış isabetimizi de ekleyerek çok değerli bir Litvanya galibiyetine hep beraber kendimizi hazırlayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA