Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Maça değil, yaşama dönüş

Galatasaray Medical Park'ı müthiş dönüş için kutluyoruz. Maça geri dönüşün çok ötesi, neredeyse yaşama dönüştü bu... Sarı-kırmızılılar, kısa sürede büyük bireysel tecrübelerinden, sert ve inançlı bir takım yarattılar. Oynadıkları basketbol ve yarattıkları inançla Galatasaray taraftarını salonlara çektiler. Perşembe gecesi de bunun ödülünü fazlasıyla aldılar.
Kağıt üzerinde olmasa da, mantık çerçevesinde Top-16'yı garantileyen ilk Türk takımı olarak...
Prokom, Motiejunas ve Zamojski ile üçlükleri sıralayıp 5:30 kala 67-53 öne geçmişti.
Bazı evlerde "Bu iş olmayacak" diye TV kapattıran, uğur için kanal değiştirten o dakikalar, Cimbom için unutulmayacak dakikalar oldu. İnanılmaz bir seyirci desteği ile 70-70'e getirdikleri gecede, ille de galibiyet diyen 6 bin kişi salonda, milyonlar TV önünde, Motiejunas ve Zamojski'nin son iki denemesini hep beraber savundu.
G.Saray M.Park'ın evinde Kazan, Efes ve Barcelona maçlarındaki kazanma hırsını, üçü de kaybedilen o maçlar sonrası mücadeleden mutlu taraftarı tarafından nasıl pozitif uğurlandığını hatırlayın. Bu pozitiflik, hayatlarına, antrenmanlarına, ilişkilerine yansıyor. İşte o inanç ve getirdiği özgüven, dün büyük çoğunluk "Yine olmadı evdeki ilk galibiyet" diye düşünürken; arkalarındaki, içlerindeki en büyük destekti. Zaza, 19 sayı, 10 ribaundluk double-double'ının yanında kazanılan 16 faul atışının 10'una, yapılan 24 faulün yine 10'una sahip olarak, 24 performans puanı ile iki kişilik, iki maçlık oynadı. Hem Furkan'ın yerine, hem de oynamadığı maçların adına...
G.Saray'ın grubunda Barcelona uzak ara lider. Euroleague ve İspanya'da yıllara yaydıkları savunma sürekliliği (Maç başına 62 sayı yiyorlar) en büyük artıları. O defans isteğini, şiddetini ve başarısını yaratan, Barça'ya en yakın üç takım Anadolu Efes, Kazan ve Partizan.
Basketbolumuz Avrupa'da bu kadar üst düzeye tırmanmamışken Aydın Örs liderliğinde, disiplin ve çok çalışmaya dayalı, 40 dakika inançla savunan bir Efes Pilsen tarzı oluşmuştu. Ufuk Sarıca, bir parçası olduğu o savunmanın şiddetini ve sürekliliğini artırabildiği ölçüde Efes'i yukarı çekecek. İki Partizan ve İtalya'da Milan galibiyetleri Top-16 için avantaj ama sürpriz bir yenilgi kaldıracak bonusları yok. Son Partizan ve Armani galibiyetlerinde, ilk üç çeyreklerde 17, 11, 8 ve 9, 12, 15 sayı yemeleri anahtardı. Barac'ın arkasına Ermal veya Batista'nın katılma süreklilikleri ilerideki dereceleri için en önemli kriter. Haftanın artısı, istatistiklere yansımasa da uzun sakatlık sonrası Sinan'ın, daha doğrusu Sinan'ın enerjisinin geri dönüşü idi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA