Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Fenerbahçe'den dersler

Geçen hafta maç tahminimizde F.Bahçe Ülker'in saha içi ve saha dışı, taa Aydın Örs ve Spahija'nın ofislerine kadar uzanan bir sorumluluk, tecrübe ve yaratıcılık değerlerinin getireceği artı faktörlerle bu maçı, maçtan da öte bu inanılmaz zor dönemeci alabileceğine inancımızı vurgulamıştık.
Herhalde üstünden bir 10'lu yıllar geçmesi lazım bir daha böyle bir puan tablosu ve böyle inanılmazlıklar zinciri yaşamak için.
Şu anda Fenerbahçe Ülker birinci sırada bu grubu ve bu mücadeleyi en güzel şekliyle kapatarak, en keyifli dinlenmeyi hak etti. Sadece iki üç gün için de olsa... Düne kadar sahasında yenilmeyen Cantu'ya kaybetmek hiç de olamayacak bir netice değildi. Ama Fenerbahçe Ülker'in kadrosunu ve yatırımını hiç de hak etmediği bir şekilde ilk dördün dışına atacak olması en olmaması gereken sonuçtu.
Caja Laboral eski adıyla Tau Ceramica İspanyol basketbolunun, BASK ekolünün, Kuzey İspanyollar'ın yıllarca onuru, gururu oldu. O kadar özendirdiler ki, ufacık Bask bölgesini, Bilbao da taa alt liglerden çıktı adım adım yukarılara... Birinci lige ve sonunda Avrupa Ligi'ne kadar Tau'dan aldığı esinlemeyle...
Son maçların hava topu atılmadan önce grup lideri olan Caja Laboral, kaybettiği Bilbao deplasmanı ile bir anda grubun 5.'ncisi olarak Avrupa Ligi'nin de dışında kaldı.
Aslında kim elense ona gerçekten yazık olacaktı. Bu grup biraz da Avrupa Ligi'nin ne kadar zor olduğunu, bırak kazanmayı kaybetmeyi, her maçta atılan ve kaçırılan her şutun, yapılan ve yapılamayan her sayının değerinin ne kadar büyük olduğunu gösterdi.
Ama basketbolda bu da var...
Bugün Caja Laboral yarın senin başına gelebilir. Çünkü burası devler ligi. Her gece dev gibi oynamadan, bunu da bütün bir sezona yaymadan başarılı olmak kazanmak gerçekten kolay değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA