Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Boğaziçi’ne de ‘Kaynak’ oldu

Kaynak Holding’in kasasından çıkan bağış listelerinde ilginç kurumlar göze çarpıyor. Listede FETÖ’nün eğitim kurumları dışında Boğaziçi Üniversitesi de var. LÖSEV ve polise de kaynak akıtılmış!

30 sene devlet içinde örgütlenen, 17-25 Aralık'ta hükümeti devirmeye çalışırken yakayı ele veren ancak ondan sonra da durmayıp 15 Temmuz'da halka silah doğrultan FETÖ'nün el konulan şirketlerinin kasalarından ilginç belgeler çıkıyor.
Kayyumun ulaştığı bir belge geçtiğimiz 5 yılda Kaynak Holding ve şirketlerinin bazı vakıf, dernek ve üniversitelere 50 milyon TL para aktardığını ortaya çıkardı. Liste hem kabarık hem de ilginç kurumlardan oluşuyor.

EN ÇOK PARA WİSDOM SCHOOL'A
Kaynak Holding'in en çok para aktardığı kurumların başında İngiltere'de faaliyet gösteren Wisdom School geliyor. Buraya holdingin bilişim, eğitim, kağıt, kargo, kitapevinden gönderilen toplam para miktarı 17.6 milyon TL. Onu 6.3 milyon TL ile Şifa Üniversitesi, 6.1 milyon TL ile Kimse Yok Mu Derneği, 4.3 milyon TL ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 2.8 milyon TL ile Turgut Özal Üniversitesi izliyor.
Bunlar FETÖ'nün dernekleri, okulları, üniversiteleri diyebilirsiniz.
Haklısınız fakat sıkı durun...
Listede dikkat çekici kurumlar da var.

LÖSEV VE POLİS DE VAR
Örneğin, rektör tartışmalarıyla gündemde olan Boğaziçi Üniversitesi... Aktarılan para 60 bin TL... Belki büyük değil ama Kaynak Holding'in kendi eğitim kurumları dışında bağış yaptığı tek okul... Boğaziçi Üniversitesi dışında listede göze çarpanlar LÖSEV, Sosyal İl Hizmet Müdürlükleri, Polis Akademisi Başkanlığı...
Peki bu paralar neden aktarıldı?
Resmi kayıtlara sosyal sorumluluk ya da kamu yükünün azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla diye geçse de...
Milyonlarca liranın sadece 'iyilik' için verilmediğini biliyoruz. Arka planda başka işler dönüyor. FETÖ'yle bağlantılı dernek ve üniversitelere giden paraların büyük bölümü himmetler... Buralar üzerinden para aklanıyor. Sanırım, diğer kurumlara yapılan kaynak aktarımları da oralarda daha fazla nüfuz sahibi olma niyetiyle gerçekleşti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA