Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

4 kurum için ‘Kırmızı Alarm’

Lamı cimi yok. Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen alçak suikast FETÖ ile mücadelede eksiklikleri/yapılmayanları/atlananları/ göz yumulanları ortaya koydu.
Hafızalarımızı geri saralım… 17-25 Aralık'taki hain kumpasından sonra örgütün mali kasaları mücadelede önemli bir parametre oldu. Kaynak Holding'ler, Bank Asya'lar, TUSKON'lar… Üye olanlar, para transferi yapanlar, canhıraş bankayı kurtarmaya çalışanlar ortaya çıktı. Listeler çıkarıldı, bu yolla bir kısım örgüt mensubu kamudan temizlendi.
Ardından 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi yaşandı.
Artık en önemli parametre güvenlik olmalıydı. Örgütün haberleşme ağı ByLock çökertilip buradaki listelerle devlete sirayet eden bu yapı kazınmaya çalışıldı.
Arada ufak bir matematik hesabı yapalım… ByLock kullanan kişi sayısının 215 bin. Bugüne kadar 170 bine yakını tespit edildi. Kamudan FETÖ mensubu olduğu gerekçesiyle çıkarılan kişi sayısı ise 70 bin.
Bu şu demek: Kırmızı (programı her gün kullanan) ve turuncu (programa 10 günde bir giren) listelere öncelik verildi. Mavi (programı yükleyen ama girmeyen) listelerde yer alanlara pek dokunulmadı. Mesela, devletin beyinlerinden birisi Emniyet İstihbarat… 17 Aralık öncesinde 7 bin istihbaratçıdan 6.500'ü FETÖ'cüydü. Nereden bakarsanız bakın yüzde 93'ü. Bir kısmı temizlendi.
Ama hâlâ o'cusu, bu'cusu adı altında oran kimbilir yüzde kaç? MİT'te, yargıda, askerde, ekonomi bürokrasisinde durum nedir bilmiyorum.
Ve önceki akşam yaşanan elim hadiseye gelelim… Belli ki taşeron örgüt Türkiye'ye yönelik saldırısını başka saiklerle devam ettirecek. Suikast planları da bunlardan biri… Belki de en önemlisi… O halde yeni dönemde yeni bir parametreye 'kırmızı alarm' seviyesine ihtiyacımız var.
Bana göre, hangi renkte olursa olsun ByLock'çular, geçmişinde bu örgütün dershanesine gidenler, 17-25 Aralık öncesinde de abileriyle, ablalarıyla, imamlarıyla iltisaklı olanlar, para verenler, soru çalanlarla irtibatı olanlar, "o'cusu, bu'cusu"na aldırmadan iyice soruşturulmalı, şaibeli görünen kim varsa 4 kuruma (Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, MİT ve Genelkurmay Başkanlığı) yarından itibaren yaklaştırılmamalı...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA