Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Uğur Gürses şovun bedeli ne kadar?

Türkiye son dönemde kendisini sol/seküler olarak addeden kesimin şov arenasına dönüştü.
Siyasetçileri şov yapıyor, belediye başkanları şov yapıyor, ekonomistleri şov yapıyor. Filmde figüranlar ama o kadar çok bağırıyorlar ki, çoğu zaman başroldekilerin sesini bastırıyorlar.
İzleyici televizyonun başına başroldeki adamın ne söyleyeceğini merak edip otursa da, figüranların kuru gürültüsünden bir şey anlayamıyor.
Hayır, yönetmene kendilerini mi gösterme derdindeler bir bilsem!
Dün de bu arkadaşlardan birisi günlerdir hazırlandığı şovuyla arenada boy gösterdi.
Eğlendirici skecini kameraların önünde sergiledi.
Aklınca (!) başrol oyuncusunu dize getirdi.
Dün baktım Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın haberleri kadar kendisine yer bulmuş.
Kimden bahsettiğimi anladınız sanırım… Hani, şu 2001 krizinde genel müdür yardımcısı olduğu bankanın zarar ederek batmasında parmağı olan, Kemal Derviş'in Türkiye ekonomisini dinamitleyen programının yılmaz savunucusu, güven endekslerinin artışını dahi Ankara-İstanbul belediye başkanlarına bağlayacak kadar tarafgir ekonomist Uğur Gürses var ya… İşte onun şovunu anlatıyorum.
Acaba dün soru sormak yerine hesap sormaya çalışıp Merkez Bankası'nın saygınlığına gölge düşürme gayretiyle yaptığı şovun ücreti ne kadardı?
Alman dostlarından (Deutsche Welle) yazı başına aldığı 500 eurosunu kapmıştır.
O ayrı… Fakat merak ediyorum, bu şovları konferanslardan aldığı 12 bin TL/ saat ücretine de katkı sağlıyor mu?
Misal, dünkü Merkez şovu yarın sahne alacağı Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği'ndeki (DESİAD) konferans ücretini artırmaya yetmiş midir?
Yakında ücret skalasının yeni grafiğini öğreniriz.
Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim. Kendisi adına üzüldüğüm bir nokta var. O da şu ki, YouTuber ekonomistimiz Özgür Demirtaş'tan ucuza gidiyor!
Demirtaş adlı sosyal medya fenomenimiz katıldığı konferanslarda 1 saatliğine 30 bin TL'yi cebe indiriyor, business class'tan başka koltukta uçmuyor, 5 yıldızdan aşağı kalmıyor.
"Daha dolgun bir ücret vereceğim" (mesela 50 bin TL) desem acaba ikisi de ne tarafa evrilir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA