Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Fenerbahçe deplasmanda yok!

Yazıyı 88'de yazdırıyorum. 0-0 iken de, 2-0 mağlupken de sıfır korner. Ayrıca da kaleciyi zorlayacak hiç pozisyon yok. Önce Young Boys deplasmanı, ardından PAOK, Trabzonspor ve Kayserispor. Üç mağlubiyet, bir beraberlik. Oyun olarak da, Trabzon'da bir ara maç geldi Fenerbahçe'ye; onun dışında üç deplasmanda da oyunun hiçbir bölümünde maç hiç Fenerbahçe'ye dönmedi.
Kayserispor takımının, Ertuğrul Sağlam'ın ilk başladığı günden, Tolunay Kafkas ile devam eden; Şota ile de süren önemli bir özelliği var; bu ligde hiçbir takımda olmayan... RAKİBİ DÖN-DÜR-MÜ-YOR-LAR. Bütün oyuncular rakibe yakın oynuyor. 5-6 farklı da kazanmıyorlar ama önce rakibin oyun düzenini, taktiğini yüksek mücadele ve yüksek konsantrasyonla ve oyun kuralları içerisinde sert oynayarak sıkı bir takım olarak bozuyorlar; rakibe oynama imkanı vermiyorlar. Genç de bir takım. Sol stoper Amisulashvili Şota'nın memleketinden; Gürcü... Sağ stoper Serdar, Ümit Milli Takım oyuncusu. Orta sahada oynayanlar yetenekli. Oyunun iki yönünü de oynayabiliyorlar. En uçtaki Cangele'nin arkasındaki üçlünün golcü özellikleri var.

YILDIZLAR SİNİYOR
Fenerbahçe takımının önde oynayan oyuncuları Niang, Alex, sonradan giren Dia, arkalarında oyuncu varken çabuk siniyorlar deplasmanlarda. Devrede Alex'i çıkaran teknik direktör Aykut Kocaman, Dia'yı oyuna alırken şablonuna sadık kalıp Emre'yi Alex'in yerine kaydırdı. Aklımıza da "Acaba Semih'i koyup 4-4-2'ye mi dönseydi?" sorusu geldi.
Yeni transfer Yobo'nun tercih edilmesi doğru ama kulübede stoper olmaması ciddi bir hata.
Bu hata üzerine, Yobo sakatlanıp buraya Selçuk'u sokunca; Kayseri hemen cezayı kesti. Benzer toplarla savunma arkasına sızdılar ve 2-0'ı buldular. 2-0'dan sonra da -ki bu goller üst üste oldu- Fenerbahçe tamamen havlu attı. Kalan dakikalarda da pozisyonlara giren yine ev sahibi Kayserispor oldu.
Kuddusi Müftüoğlu temiz maç yönetti. Yardımcı hakemler Cuma gecesi olduğu gibi dün de çok iyilerdi. Bursa'da Fırat Aydınus faulde oyunu kesmeyerek, avantaj oynatarak Bursa'nın ikinci golünün gelmesini sağladı. Dün de yardımcı hakem İsmail Şencan, (geçen sezonun milimetrik hakemi) dikkatli davranıp erken bayrak kaldırmayarak Kayseri'nin ikinci golünün gelmesini sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA