Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş sorunlarla yüzleşiyor

Beşiktaş'ı Porto ve Kayseri gibi iki zorlu deplasman bekliyor. Sakatlıklar da düşünüldüğünde bu cendereden nasıl çıkarlar?

Beşiktaş, kötü sonuçlarına rağmen gelişim gösteren bir takım. Fenerbahçe, bu gelişimi gösterirken sezon başı badireler atlattı; Beşiktaş ilerleyen haftalarda bunlarla yüzleşti. Burada en önemli etken, Schuster'in doğru yaptığı rotasyonu eksik uygulamasıydı. Kaleci, savunma ve hücumda sürekli rotasyon yaparken 10 gün içerisinde çıktığı dört maçta, deplasman da var bunların içinde, Avrupa da, lig de, Trabzon ve Fenerbahçe gibi derbiler de, Guti, Ernst, Aurelio üçlüsünde hiç rotasyon yapmadı. Geçtiğimiz yılı oynamadan geçiren iki oyuncu problem yaşadı. Bunlara bir de Quaresma eklenince kötü sonuçlar geldi. Guti-Aurelio-Ernst üçlüsünün ikisi olmayınca, Necip-Fink-Ernst ile de önde baskı yapabileceğini düşünüp, savunmayı da orta sahaya kadar çıkarabileceğini düşünmesi ciddi bir hataydı.
Çünkü Mehmet Aurelio-Fabian Ernst-Guti Hernandez üçlüsü hücumda pas isabetleri yüksek olduğu için, savunma çıkışta yakalanmıyordu top kayıplarında. Şimdi top kaybı yapabilen orta saha ve uç oyuncularıyla oynayınca son haftalardaki görüntü, hazırlıksız stoperler ortaya çıkıyor. Stoperler sağlıklı bitiremiyor maçı. Denizli'nin orta sahasıyla Schuster'in felsefesini oynamak büyük riskti. Ve kaybetti. Hatırlarsak Mustafa Hoca zamanında bu orta saha oynuyordu ve pozisyon vermiyordu. Kaybedilen toplarda savunma dengeli beklediği için ani kontra olmuyordu. Yani eldeki kadroya göre sistem koymalısınız. Mesela Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile sistemden vazgeçmedi.
Aynı sistemde ısrar ediyor. Ama bireysel mantalite ve profesyonel konsantrasyonu arttırmak istiyor Aykut Hoca. Schuster çok farklı sistemler oynattı bugüne kadar Beşiktaş'a. Ama Quaresma, Guti, Aurelio gibi top kaybı yapmayan oyuncuların yokluğunda aynısını oynamak hataydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA