Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Dönen toplar...

İlk 35 dakika ve sonrası çok farklı... İlk 35 dakika, Fenerbahçe'nin ağırlığıyla gidiyordu maç. Sadece gol değil, Yobo ile Semih arasındaki mesafe kısa kalıyordu, dönen topların çoğunluğunu da Fenerbahçe alıyordu... Bu dönemde Gaziantepspor sadece uzaktan şutla pozisyon arayabiliyordu. Tehlikeli bölgeye sokmuyordu rakibini Fenerbahçe.
Bu şutlarda Volkan başarılıydı. Bu 35 dakikalık dönem içerisinde Fenerbahçe hazırlanış olarak müthiş bir gol attı. Alex'in başlattığı ve bitirdiği gol...
35-45 arası aslında ikinci yarının göstergesi olarak geçti.
Gaziantepspor pozisyona giremedi. Ama oyun tamamen Gaziantepspor lehine döndü. İki sebepten... Bir; top Fenerbahçe'de kalmamaya başladı. Diğer sebep de savunma arkasına çabuk gidebilecek oyuncusu yoktu Fenerbahçe'nin. Semih de Alex de bu tip oyuncular değil. Kazım çizgide kalıyor. Stoch da savunmanın arkasına koşu yapmayıp çizgide bekliyor hep topu.
Maç başında Cristian-Topuz ikilisinden, Topuz kalıyor, Cristian hücuma destek veriyordu. 35'ten sonra Cristian, Yobo'yla Bekir'in arasına girdi. Topuz da kayboldu. DÖNEN TOPLAR da hep Gaziantep'e gitti. Her iki takım hücumunda da bu oldu.

TOPA SAHİP OLMA İMKANI YOKTU
2. yarıda Kocaman'ın, kulübeden gelecek oyuncularla topa sahip olma imkanı yoktu. Savunma arkasına gidebilecek oyuncular vardı Kim? Dia... Dia girdikten hemen sonra 1- 1'e yakalanınca, kontrolsüz çıkmaya başladı Fenerbahçe. Ve ikinciyi yedi.
Gaziantep takımının, ilk 10 haftasıyla, geçen hafta oynadığı Ankaragücü ve dün oynadığı Fenerbahçe, yani son iki haftası arasında dağlar kadar fark var. Her gün gelişim kaydediyorlar. İki büyük takımın yatırımı olan Serdar ve Olcan, Fenerbahçe'yi yıkan oyuncular oldu. Stoch'un zamanlama hatası ve çalımda erken yere yatması, Serdar'ın golünü getirdi. Kenardan arkaya koşu yapan Olcan'ı savunmanın takip etmemesi de, sezon başından bu yana Fenerbahçe savunmasının, arkalarına giden toplarda ve oyunculardaki klasik çaresizliğinin göstergesiydi. Eline gelen maçı, özellikle ikinci yarı kötü oynayarak kaybetti Fenerbahçe. Ama Gaziantep'i her geçen hafta daha çok beğeniyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA