Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Tebrikler kaleci Celal

CMYK GAZİANTEP'TEYDİK, Celal Doğan'la maç izliyorduk. Kaleci, bir şutu "yakalamıştı" ama... "İki hamlede". Celal Doğan bağırmıştı: - Olmadı, topu tek hamlede yakalayacaksın. Sonra da bize "kaleciliğe dair" bir konferans çekmişti: - Eğer kaleci isen, topu, evladını kucaklar gibi kucaklayacaksın... İlk hamlede ellerinin arasına alıp, bağrına basacaksın... Yere düşürmeyeceksin. Bizim "hayretle dinlediğimizi" görünce de... "Açıklama" yapmıştı: - Ne de olsa eski kaleciyim.

***
Lise yıllarında Gaziantep'te kaleciymiş. Hem de "iyi kaleci". Bir sezon boyunca yediği gol "bir elin parmak sayısını" geçmiyor. O sezon, Galatasaray'ın unutulmaz kalecisi Turgay Şeren sakatlanmış. Yerine acele bir kaleci lazım. Birileri demiş ki: - Gaziantep'te Celal diye bir çocuk var. "O çocuk" hemen İstanbul'a getirilmiş. "Denenmiş". Ve görülmüş ki "Galatarasay'ın filesini bekleyebilecek bir yetenek". Kendisi ile "sözleşme imzalanmasına" karar verilmiş. Ama tam bu sırada Celal "Hukuk Fakültesi'nin sınavını kazanmaz mı?" Celal doğruca "velisine" gitmiş. Velisi "Gaziantep hakimi Mehmet Bey". Mehmet Bey, daha sonra Yargıtay Başkanı olan ve "yargı vicdan ile cüzdan arasına sıkışıp, kaldı" sözleri ile tarihe geçen Mehmet Uygun. - Mehmet Amca... Durum böyle, böyle... Şimdi ben ne yapacağım? - Celal, oğlum... Galatasaray büyük kulüp... Ya oraya gider, zamanla milli takım kaleciliğine kadar yükselirsin... Ya da Hukuk'a gider, ülkene hukukçu olarak hizmet edersin... Karar senin. Celal düşünmüş, taşınmış ve "tercihini" yapmış: - Kaleciliğe veda... Hukuk'a merhaba.

***
O Celal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan. Gençlerbirliği gibi "borçsuz" ve "altyapıya önem veren" bir kulübün başkanı.

***
Geçenlerde, Gaziantep'te, Tenis Kulübü'nde yemekteydik. Demişti ki: - Türkiye'de UEFA standartlarına tam uyan iki kulüp var... Gaziantep ile Gençlerbirliği... Bu iki kulübe dikkat et. Dikkat ettik "kaleci Celal". Kutluyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA