Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Nurettin Çarmıklı ve Rifat Hisarcıklıoğlu'na

Ardahan'da "yüksek okul" var. Ama "öğrenci yurdu" yok. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir "jest" yapmış: - Şu kadar para ayırdık... 200 kişilik yurt bizden. "Ayrılan ödenek" bitmiş. Ama "yurt binası" bitmemiş. Ardahanlılar, müteahhit Nurettin Çarmıklı'ya gitmişler: - Siz hayırseversiniz... Yurt inşaatı yarım kaldı... Küçük bir harcama ile biter... Ne olur yardım edin. Nurettin bey: - Babam, Arhavili... Ardahan'da ticaret ile uğraşırdı... Daha sonra müteahhitliğe başladı... İlk işi Göle'de bir ilkokul inşaatıydı... Ben Ardahan'da doğdum... 23 Nisan 1931'de... Şimdi size söz veriyorum... Babamın müteahhitliğe başladığı Göle'de bir okul yapacağım.

***
Ardahan Valisi, Belediye Başkanı, Göle Kaymakamı ve diğer Ardahanlılar bizden ricada bulundular: - Nurettin bey söz verdi, okul yapacak... Ne olur, Rifat beye söyleyin, o da yarım kalmış yurdu tamamlasın. Sayın Hisarcıklıoğlu. "Hukukumuza güvenerek" sizin adınıza söz verdik. Bizi mahcup etmeyeceğinizi umarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA