Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Nostalji

Erkan Mumcu gitmiş, yemek yemiş, beğenmiş. Kenan Işık gitmiş. İbrahim Tatlıses, Deniz Seki, Mehmet Ali Alabora, Doğa Rutkay ve daha pek çok kişi...
Kimi "analı, kızlı köfte", kimi "içli köfte" yemiş... Kimi de "Malatya'nın diğer yerel yemeklerini."
Gitmesek "Nostalji"nin sahibi Bülent Gümüş "gönül koyacak." "Gidelim" diye ısrar eden Yaşar Öncan alınacak. Ve gittik. Nostalji "164 yıllık bir ev." "Babadan, dededen" kalma. Bülent Gümüş:
- Abi herkes dedi ki bu eski evi yıktır, yerine apartman diktir... Hayır dedim... Burayı, yerel yemeklerin yeneceği bir mekan haline getirdim... Herkes benimle kafa buldu... Kim gelir dedi... Görüyorsunuz.
Gördük. Dolup dolup taşıyor.


Akşam yemeğine başka randevumuz vardı. Ama Bülent kaşla, göz arasında önümüze "analı, kızlı köfte" koyuverdi.
Malatya mutfağı zengin mi, zengin. "Ayva, kiraz, hatta yeşil fasulye yaprağından sarma köfte" yapılıyor


Kayısı yemeği çeşitleri ise saymakla bitmez. Kayısılı patates dolması.
Hamura sarılı kayısılı piliç göğüs. Cevizli-kayısılı hindi dolması. Kayısılı İzmir pilavı. Kayısılı et. Sultan kayısı saksı kebabı. Ve diğerleri.

Kayısı tatlısı da çeşit çeşit. Bademli kayısı dolması. Kayısı pastası.
Kayısılı turta. Kayısılı profiterol. Pirinçli kayısı tatlısı. Ve daha pek çok tatlı.


Birkaç yemeğin "sadece tadına baktık." Çayımızı içtik. Nargileyi fokurdattık. Bir hatıra resmi çektirip, şeref defterini imzaladık. Ve "Nostalji"den ayrıldık. Sabahın 07.30'undan gecenin 24.00'üne kadar açık ve "iğne atılsa yere düşmez" denecek kadar kalabalık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA