Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

"Aziz Türk milleti......"

12 Eylül'ün üzerinden "çeyrek asır" geçti. Ama 12 Eylül sabahı, ihtilal lideri Org. Kenan Evren'in okuduğu "bildiri" hala Demirel'in önünde.
Belki "yüzlerce kez" okumuş.
Demirel "o bildiriden" sonra "Hamzakoy'a, sürgüne" gitti.
Döndü, evinde "dört duvar arasındaydı."
Ardından yine "sürgüne, Zincirbozan'a yollandı."
Siyasetten yasaklandı.
İtildi, kakıldı.
Fakat "o bildiriyi" hiç unutmadı.
- Sayın Demirel... Bildiri?
- Aziz Türk Milleti diye başlıyor.... Dış ve düşmanlar... Devletin varlığı, rejimi, bağımsızlığı.... Fikri ve fiziki saldırı... Devletin başlıca organlarının işlemez hale gelişi.... Can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşüşü.....
Demirel, bir çırpıda bildiriyi okudu.

***
- Sayın Demirel... Bildiri?
- Can ve mal güvenliği diyor... Çok önemli... Son 2 bin yıldır devletlerin çöküşü ve devrimler hep aynı şeyden dolayı oluyor... Can ve mal güvenliği... En önemli gerekçe.
Demirel:
- Bildiri diyor ki... Devlet güçsüz bırakılmış ve acze düşmüştür... Bu da çok önemli... Benim yönetim zaafı dediğim olay bu işte... Yönetim zaafı, derin devlete güç veriyor.

***
Demirel'in, çeyrek asır sonra, "kendisini indiren bildiriye" bakışı:
- Derin devletin gözüyle, yönetim krizi, devlet zaafı, bölünme ve çökme korkusu çok iyi yorumlanmış... Bildiriyi tartışırsın fakat realite de bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA