Türkiye'nin en iyi haber sitesi

YAVUZ DONAT

Erzincan... Doğu'nun Batı'sı

ERZİNCAN

Yukarı Fırat Havzası'nda, etrafı dağlarla çevrili bir ova. Munzur, Mercan, Karasu, Kop, Refahiye, Buzbel dağlarının ortasında yemyeşil.
"Türküdeki" gibi:
"Erzincan'a girdim ne güzel bağlar,
Erzurum'a vardım dumanlı dağlar,
Elleri koynunda bir garip ağlar."

1939 depreminde "tamamen yerle bir oldu." 1992'de "bir daha sarsıldı." Ve bugün karşımızda "küllerinden doğan modern, tertemiz, huzur içinde bir kent" var. Geniş caddeler. Parklar, bahçeler, düzenli bir trafik.
3'üncü Ordu Komutanlığı, üniversite, şeker fabrikası, organize sanayi bölgesi "kent ekonomisinin temel direkleri."
Erzincan "vefalı bir kent."
Eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un adını kayak tesislerine, spor salonuna vermişler. Eski Vali Recep Yazıcıoğlu'nun adı "caddede, parkta, işhanında."
Erzincan, Doğu Anadolu'da "Batı standartlarında" bir kent.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.