Aman efendim, hepsi de birbirinden güzel "yemek tarifleri" yapıyorlar, hangi birini sayalım.
Adını yazamadıklarımızdan af dileyerek, "listeye" başlayalım:
Balıkesir... Fikret Hakan... Hünkârbeğendi.
Gümüşhane... M. Oltan Sungurlu... Ballı Börek.
Edirne... Yiğit Bulut... Ciğer Tava.
***
Kütahya'dan Nafi Güral
"Tutmaç Çorbası" tarifini yapıyor.
Malatya'dan Oktay Kaynarca
"Analı Kızlı."
Mardin... Ve Zeynel Abidin Erdem'den
"Kaburga Dolması."
Kilis... Hıncal Usta'dan (Uluç)
"Müceddere."
***
Diyarbakırlı Abdülkadir Usta'dan (Aksu) tavsiye...
"Meftune."
Ordulu
"Usta" Kadir Abi'den (İnanır) öneri
"Karalahana."
Yozgat... Ahmet Hakan Coşkun...
"Testi Kebabı."
Yalova... İbrahim Kutluay...
"Alabalık Izgara."
***
Bingöllü Akif Usta (Beki) tarif ediyor:
"Sulu Köfte."
Hatay'dan Mithat Bereket... Zahter Salatası.
Kars'tan Tayfun Talipoğlu... Taş Köfte.
Kayseri'den Göksel Arsoy... Kayseri Mantısı.
***
Bizim aklımız Malkoçoğlu Cüneyt Usta'nın (Arkın) tarifini yaptığı
"Kötebe"de kaldı.