Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Ankara'da neler konuşuluyor?

Ankara'da ne konuşulacak?... Elbette siyaset...
Örneğin... "Afyon kampı." Örneğin... CHP'den ayrılan Emine Ülker Tarhan ne yapacak?.. CHP'de başka istifalar olacak mı?
Örneğin... Ak Parti'den kopan İdris Bal'ın kurduğu parti... Demokratik Gelişim Partisi... Partiye kimler girer?... Şansı nedir?
Ankara'da bunlar konuşuluyor.
İsterseniz sırayla gidelim.
Önce Ak Parti cephesi...
Afyon kampı, "Seçimden önceki son kamp."
Ak Parti yılda iki kez "İstişare toplantısı" düzenliyor... Altı ayda bir... Gerçi seçime altı aydan fazla zaman var ama... Seçim sürecine girilince kamp olmayacağına göre... Yeni kamp "2015 seçimlerinden sonra."
Kamp sonrası Ak Parti'de hâkim olan hava... "Alternatifimiz yok."
Ak Parti gerçekten de "Alternatifsizliğin" kaymağını yiyor... Bir de "İstikrarsızlık" kaygısının... "Aman istikrar bozulmasın" meselesi.
Pek çok Ak Parti milletvekili ile konuştuk... Başbakan için söylenen şu: "Davutoğlu bir Tayyip Bey değil... Ama milletvekilleri ile ilişkileri iyi....
Dinliyor... Hatır soruyor."
Haziran-2015 seçimleri öne çekilir mi?... İktidar partisinde böyle bir rüzgâr esmiyor... Konuşulan tarih "Haziranın ilk pazar günü... Okullar tatile girmeden."
Ak Parti'nin 310 milletvekili var... Seçimde kaçı değişir?.. Kulislerde "200'ü rahat değişir" görüşü hâkim.
Gideceklerin yerine kimler gelecek?.. "Gençler... Kadınlar... Örgütten bazı isimler... Birkaç da belediye başkanı."
Seçim takvimi işlemeye başlayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan ne yapar?.. "Seyirci tribününde oturmayacağı" kesin. Özetleyecek olursak... Ak Parti dördüncü kez tek başına iktidara geleceğinden emin bir havada... Seçime "Çantada keklik" diye bakılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA