Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Merkel bizi neden öptü?

Bayram değildi, seyran değildi... Federal Almanya Başbakanı Angela Merkel "Aniden" geldi, "Ce" dedi ve gitti.
Merkel'in bu "Sürpriz Türkiye aşkının" sebebi acaba neydi?
"Büyüklerimiz" bu konuda bazı şeyler söylediler.
"Vize" dediler... "Sığınmacılar" dediler, "Terörle mücadele" dediler.
Bir çift söz de biz edelim mi?
Almanya yıllardır PKK'ya silah desteği yapıyor... Bunu sağır sultan bile biliyor... Ama son günlerde bu konu Alman parlamentosunda konuşulmaya başlandı... Merkel sıkıntıya girdi.
PKK ile flört eden Batı, Türk askerinin, terörle mücadele için böylesine büyük bir harekâta girişeceğini sanmıyordu... Askerin kararlılığı Batı'yı şaşırttı... Başta da Merkel'i.
Rusya ve İran, Ortadoğu'da önemli aktör haline gelince... Bundan kimler rahatsız olur?.. Başta Almanya.
ABD ile Rusya anlaştılar... Bazı konularda eskisinden farklı tepki göstermeye başladılar... Almanya açığa düşer gibi oldu... Bunun verdiği telaş.
Vize meselesi mi dediniz?.. Vize, AB Adalet Divanı kararı ile hukuken kalktı... İşverenlerin, serbest meslek mensuplarının, gazetecilerin, öğrencilerin Almanya'ya vizesiz gitme hakları var... Ama Almanya hukuku uygulamıyor.
Sığınmacılar konusuna gelince... Almanya'nın milli geliri bizimkinin 4 katı... Almanya, her sığınmacı için bütçede para ayırıyor... Yılda 10 bin euro... Bizdeki sığınmacı sayısını düşünün... 1 milyon 900 bin Suriyeli... Eğer Batı bu konuda bize katkıda bulunacaksa... Adam gibi bulunması lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA