Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Meclis nasıl açılmıştı?

Tarih 21 Nisan 1920... Meclis'in "23 Nisan Cuma günü açılmasına" karar veriliyor.
Ve aynı gün... 21 Nisan günü...
Kolordulara... 61'inci Fırka Komutanlığı'na...
Tüm vilayetlere... Müdafaa-i Hukuk Heyeti merkezlerine... Belediye başkanlarına... "Çok acele" kaydıyla telgraf çekiliyor.
Telgraf "Tanrı'nın yardımı ile 23 Nisan Cuma günü, cuma namazından sonra Ankara'da Büyük Millet Meclisi açılacaktır" diye başlıyor.
Telgraftan bir paragraf: "Açılış gününün kutsallığını belirtmek için il merkezlerinde vali beyefendinin düzenleyeceği üzere, hatim indirilmeye ve buhari okunmaya şimdiden başlanacaktır."
Telgraftan bir başka bölüm: "Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününü cumaya getirmekle o günün kutsallığından yararlanılacak ve tüm milletvekilleriyle birlikte, Hacı Bayram Camii'nde cuma namazı kılınarak, Kuran'ın ve namazın nurlarından ışık alınacak ve güç kazanılacaktır."
Telgrafta "Sala" bölümü de var...
Meclis açılmadan önce tüm minarelerden "Sala verilmesi" isteniyor.
Tarih 15 Temmuz 2016... Cuma...
Milletin meclisine saldırılıyor... Meclis bombalanıyor... Minarelerden sala okunuyor...
Millet meydanlarda toplanıyor...
Meclise... Demokrasiye... Devlete sahip çıkıyor.
Ama... Meclis'in nasıl açıldığından habersiz... Milllete, milletin iradesine saygısız birkaç kendini bilmez.... Camiye, müezzine, imama saldırıyor.
Ne diyeceksiniz?.. Allah akıl fikir versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA