Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Denktaş'a haksızlık etmeyelim

Yüz sayfa, ekleriyle dokuz bin sayfa tutan "Annan Planı"nı okumadan, anlamadan bazı kimseler akıl vermekte, plan lehine fikir yürütmektedir. Kıbrıs'ta yaşantısının bir bölümü İngilizlerle ve Rumlarla geçmiş olan Rauf Denktaş kadar kimse İngilizleri ve Rumları tanıyamaz, düşüncelerini bilemez. İyi derecede İngilizce bilen Denktaş, hayatının bir bölümünü de Kıbrıs'ta mücahitlik yaparak geçirmiştir. Kıbrıs Türklerinin ve Türkiye'nin haklarını en iyi şekilde korumak için uğraşan Denktaş, Kıbrıs Türkü'nün ve Türkiye'nin de AB'ye girmesi için çalışmaktadır.
Kıbrıslı Rumlar bugün Kuzey Kıbrıs topraklarını kendi toprakları gibi görmekte, burada yaşayan Kıbrıslı Türkleri yok saymaktadırlar.
Rauf Denktaş, Kıbrıs'ın kuzey kısmının Türk bölgesi olduğunu ve Türklerin ikinci sınıf vatandaş olmadığının mücadelesini yapmakta, Kıbrıs Türkü'nün hak ettiği refah ve uygarlık yolunda gitmesi için uğraşmaktadır. İsteyen Rum pasaportu çıkarmakta, serbestçe dünyanın her yerine gidebilmektedir. Bugün Londra'da yaşayan 150 bin Türk vardır.
AB pasaportu alacağım diye kimsenin Kuzey Kıbrıs'ı satmaya hakkı yoktur.
Kuzey Kıbrıs, AB önünde bir engel de değildir Türkiye için...
Yüksel KURAL / GİRNE

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA