Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Vatandaş olmanın ayrıcalığı

Pamukova Kaymakamı makam arabasını durduruyor, kendisi ve koruması ile beraber bazı vatandaşları diz çöktürüp tokatlıyor. Kendince makamının verdiği ayrıcalık ile vatandaşa haddini bildiriyor.
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Eğer böyle ise herkese soruyorum: Yasalar karşısında tüm TC vatandaşları eşit midir? Eğer eşitse hangi makam ve mevkide olur ise olsun, bir kişinin aldığı unvan veya giydiği üniformanın gücüne sığınarak bir TC vatandaşını aşağılama ve ona eziyet etme hakkı var mıdır? Cumhuriyet savcılarının bu gibi örneklerde, ancak vatandaşın şikayeti halinde harekete geçmelerini doğru buluyor musunuz, ayrıca korku ve baskı altındaki bu gibi vatandaşlarımızın buna cesaret edebileceklerine inanıyor musunuz? TC devlet memuru olmak ile sıradan bir TC vatandaşı olmak arasında yasalarımız karşısında değer farkı var mıdır? Bu kaymakam olayı bir simgedir. Bu olay münferit bir uygulama olarak görülmemelidir. Bu bağlamda bu şahsın emsal teşkil edecek bir uygulama ile TC devlet memurluğu görevine derhal son verilebilme imkanı var mıdır?
Yasalar karşısında tüm TC vatandaşları eşit olmayıp ayrıca yaklaşık 70 milyon vatandaş olarak 2.5 milyon kamu görevlisinin bazıları karşısında azınlık durumundadır. Bu tablo ile de hangi ekonomik, siyasi ve yasal kriteri yerine getirirseniz getirin, bu zihniyetle ülkeyi yönetenlerin, hangi siyasi görüşte olursa olsun, Türkiye'yi AB'ye sokabilme yeterliliği yoktur. Ve onlar gerçek devlet adamı değil, devletin adamı olarak kalacaklardır...
Cem ECEVİT

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA