Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

ABD seçimlerinden ders...

ABD'de başkanlık seçimleri şunu gösterdi: Hangi ülkede, hangi kimlikle, hangi ekonomik ve sosyal düzeyde yaşarlarsa yaşasın insanlar aynıdır. Güvenlik, zenginliklerinden önce gelir. Çünkü hakların en büyüğü yaşam hakkıdır. "Kendi çıkar ve refahları dışında dünyayı umursamazlar" diye bilinen Amerikalıların bu defa "ekonomi"yi değil, "güvenlik"i seçmelerinin başka anlamı yoktur. 11 Eylül'de bire bir ve çok acı şekilde tanıştıkları terör, onları ürkütmüş ve korku Bush'u seçtirmiştir. Aynı korku ile 'filozof' görünümlü, kararsızlığı temsil eden Kerry'yi değil, 'general' edalı, kararlılığı temsil eden Bush'u tercih etmişlerdir. Seçimden önce Bin Ladin'in ABD halkına gönderdiği 'iyi düşünün' mesajı da Bush'un ekmeğine yağ sürmüştür.
Önce güvenliklerini düşünenlerin sadece tek "insan"lar olmadığı, halkların da aynı şeyi düşündükleri gerçi bilinmeyen bir şey değildi, ancak ABD seçimleri, bunu bir kere daha doğrulamıştır. Şimdi temenni edilecek olan, Başkan Bush ve Amerikan halkının, terör kurbanı ve hedefi bütün dünya halklarını da aynı hassasiyetle anlamalarıdır.
Av. Sadi BÜLBÜL / ANKARA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.