Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERHAN AFYONCU

Yanlış yorum mu, çarpık temenni mi?

Birkaç gün önce "Kerkük üzerinden Kürt düşmanlığı yapmak" başlığı ile Barzani'nin referandumuna güzelleme şeklinde bir köşe yazısı okudum. Yazının sonlarına doğru şöyle vahim bir kıyaslama yapılıyordu: "Türkiye, Kerküklü Türkmen kardeşlerimizi daha birkaç ay önce Başika Kampı üzerinden Türkiye'ye ağır hakaretler etmiş Irak merkezi yönetiminin egemenlik alanında iken mi daha iyi korur, 15 Temmuz gecesi dört bir yana haber salarak Kürtleri darbeye karşı çıkmaya teşvik etmiş IKBY'nin egemenlik alanında iken mi? Ayrıca şu var: Kerküklü Türkmen kardeşlerimiz, Sünni Arap diktatör Saddam tarafından yönetilirken iyiydi; Kerküklü Türkmen kardeşlerimiz, daha yakınlara kadar Sünnilere cehennemi yaşatan Şii Arap diktatör Maliki tarafından yönetilirken iyiydi; ama Sünni Kürt "aşiret reisi" tarafından yönetilirken mi durum felaket oluyor? Türkmenlerin Araplar tarafından yönetilmesinde sorun yok, Kürtler tarafından yönetilmesi mi sorun?".
Sorun aslında bu yazıda ve yazının ardındaki "Kerküklü soydaşlarımız için en iyi çözümün Kürtler tarafından yönetilmeleri olduğu" şeklindeki çarpık düşüncede. Bu ifadeler acaba yazarın gerçekten kendisinin fikri mi, yoksa ortada birilerinin bastırılmış siyasi düşünceleri mi var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA