Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

İsmail Mert Başat

Başlık, İzmirli bir yazarın adı. Uzun yıllardır İzmir'de yaşayan, has yazar şair İsmail Mert Başat'ın, yeni öykü kitabı yayınlandı. Kırmızı Yayınları'ndan çıkan kitap, 'Düşüş' adında. İnsanı hayatın sonsuz kıyılarına götüren, muhteşem kısa öyküler. Kitap, bende 'uzaklarda martıların havalandığı denizde, uzun süre kalıp, kendimizi dalga seslerinin mırıltılarına bıraktığımız anlardaki' sonsuzluk hissini kışkırttı. İsmail Mert Başat, Türkçe'yi çok iyi kullanarak, kısacık öykülerde, sanki hayatı yeniden kurmuş. Öykülerin içinde hissediyorsunuz kendinizi. Minnacık bir öyküde bile, sessizleşiyorsunuz.
Aynı konu üzerine on üç öykü yazdığı bir bölümde, bir cümlecikten oluşan öyküsünde, durup kalıyorsunuz. İsmail Mert Başat'ın yayınlanan kitapları, Vira (şiir), Geyik ve Yolcu (şiir), Kanatlarını Yitirmiş Uçan Atın Tutkusu (öykü), Kendime, Sana, Toprağa ve Gökboşluğa (deneme), İtiraz Yazıları (deneme), Buyruk ve İtaat (deneme), Gökyüzünden Başka Sınır Yok (deneme) adlarını taşıyor. Önceki yıllarda şiirlerini ve denemelerini okuyarak tanıdığımız, usta yazar İsmail Mert Başat, zamandan süzülmüş, berrak, derinlikli, kısa öyküleriyle; ruhumuzu karartan ne varsa, onların üzerinden yıldız gibi parlıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA