Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Refah ve İtibarın Adı: Marka Şehir

BUGÜN üzerinde çok önemli durduğum, yeni bir yazı dizisine başlıyoruz. Dizinin adı başlıkta. Hikayesini paylaşayım.
Kısa süre önce, geçmişte tanıdığım, değerli Muhterem İlgüner ile Christer Asplund'un birlikte kaleme aldıkları, Marka Şehir adlı kitabı keyif alarak okumuştum.
Beğendiğim bu kitabın, 'marka şehir' kavramı günümüzde içi doldurulmadan 'eskiyen ve yenilenen yönleriyle' neredeyse ağızlarda sakız yapılırken, özellikle şehirleri yönlendirenler için, bir yol haritası niteliği taşıdığına inanmıştım.
EGELİ SABAH çıktıktan sonra, bu birikimin gazetemize yansımasının, İzmir başta olmak üzere tüm Ege kentleri için, ciddi katkı getireceğini, en azından fikir kışkırtmasının, bu ve benzeri çok sayıda kavramın doğru algılanması için, bir araç olacağını düşündüm.
Bu amaçla önce İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı sevgili dostum Murat Türkay'ı aradım. Sevgili Murat da, İzmir'in değerlerinin yücelmesi, bu konuların İzmir'de ve Ege Bölgesi'nde daha iyi algılanması için, yıllardır sahici çaba gösteren değerli isim. Fikir, onun da çok hoşuna gitti. Hemen Muhterem İlgüner ile iletişime geçti.
Sevgili dost İlgüner, marka yaratma ve yaşatma konusunda, Türkiye'nin önde gelen isimlerinden. Bu alanda yazılmış kitapları, değerli uygulamaları var. İzmirli Muhterem İlgüner, öneriyi İzmir'e hissettiği 'aidiyet, kentine borç ödeme' duygusuyla heyecanla kabul etti. Etmekle kalmadı, Avrupa'nın önde gelen şehir- yöre stratejisti kabul edilen, çok sayıda çalışması bulunan Christer Asplund'u dizinin yazımına, hazırlanmasına ortak etti.
Ortaya İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay'ın da ciddi katkılarıyla, Muhterem İlgüner ile Christer Asplund'un ortak kaleme aldığı, muhteşem, evrensel bir dizi yazı çıktı.
Egeli Sabah'ın konulara bakışını aktarırken, yerelden evrensele pencereler açmak istediğimizi vurgulamıştım. Bu yazı dizisi, Ege'de şehirleri yönlendirenlerin dikkatle okuması gereken, yerelden evrensele açtığımız pencerenin somut güzelliği. Editörlüğünü sevgili Duygu Yayman'a emanet ettiğimiz dizi için, katkıda bulunan ve hazırlayanlara yürekten teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA