Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Farouk Shami ve İzmir hayali

O Amerika'nın kozmetik imparatoru. Şu anda 70 yaşında. İnanılmaz bir hikayesi var. Teksas Houston'da Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlendiği Farouk SYSTEMS GROUP merkezinde buluştuk Farouk Shami ile. Filistin asıllı Amerikalı işadamı, 47 yıllık ABD macerasında, gerçekten çok büyük başarı zirvesine ulaşmış. Fabrikalarında 'kozmetik, saç bakım, elektrikli bakım aletleri, spa ürünleri' üretiyor. Amerika'dan tam 110 ülkeye ihracat yapıyor. Yanında 2000'e yakın kişi çalışıyor. Grubun yıllık 1.5 milyar dolara yaklaşan cirosu var.
Her yıl Amerika'da ve dünyanın bazı ülkelerinde, Miss Üniverse Güzellik Yarışmaları'nı düzenliyor, o yarışmalara sponsorluk yapıyor. Yarım asır önce gencecik, Amerika'ya ilk adım attığında, cebinde kalan son parası 70 dolar. O parayı kısa sürede 1000 dolar yapmayı başarınca, Amerika'da kalmaya karar veriyor. Ve kuaförlük ile başlayan hayat macerası, Amerika'da 'kozmetik imparatorluğuna' kadar uzanıyor. Tüm Amerika'da çok ünlü CHI markasının yaratıcısı. Dünyada sözü geçen bir adam. Renkli ofisinin duvarları, Amerikan ve dünya yıldızlarının, aktristlerinin imzalı fotoğraflarıyla dolu. 2010'da bir politika macerasına atılmış. Demokratlar'dan ön seçime girerek, Teksas Valisi aday adayı olmuş. Ön seçimde kıl payı kaybetmiş. Ama kaybettiğine şükrediyor, 'Belki de hayatımı ve işlerimi kazandım, politika bana göre değil' diyor. Bu tecrübe sonrasında politikadan soğumuş.
Farouk Shami, bir Türkiye hayranı; "Benim ikinci vatanım sayılır" diyor.
Başbakan Erdoğan'a hayran. Türkiye'yi, 'demokrasi, ekonomik güç ve modernlik' açısından, örnek bir Müslüman ülke olarak görüyor. Dünyanın her köşesi ile iş yapan Shami'nin hayali, Türkiye'ye yatırım yapmak. Türkiye üzerinden, Rusya'ya ve Ortadoğu'ya açılmak istiyor.
Şu anda Başbakanlık Yatırım Ajansı ile ön görüşmede.
Yatırım yapmak için güveneceği Türk partner bulma arayışında. Teknolojisini, markalarını, spa ürünlerini, elektrikli bakım aletlerini, Türkiye'de üretmek istiyor. İzmir başta olmak üzere, Türkiye'nin her köşesi ilgisini çekiyor.
ABD'nin kozmetik imparatorunun arayışına, belki bilinçli cevap veren çıkar.
Mail: fshami@farouk.com
Adres: Farouk Systems Group 250 Pennbright Drive Houston, Texas 77090.
Tel: 281-876-2000.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA