Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

250 özel manşet

İzninizle, siz sevgili okurlarımız ile bugün 'özel' bir durumu paylaşmak istiyorum. Egeli Sabah 9 Eylül 2011 tarihinde yayın hayatına başlamıştı.
Yani bugün sizlere Egeli Sabah'ın 250. sayısını ulaştırıyoruz. İşte tam bu noktada Egeli Sabah'ın gözünüzden kaçmayacak bir özelliğine dikkat çekmek isterim.
Egeli Sabah, bugün dahil, tam 250 gündür, her sayısında bir 'ÖZEL HABERİ' manşetine taşıyor. Elbette o 'haber' sadece Egeli Sabah'ta yer aldığı için, 'ÖZEL' ibaresini hak ediyor. Sayıca kalabalık olmayan, ama nitelikli butik bir ekibin başarısı. Türkiye'de ya da dünyada, her gün bir ÖZEL HABERİ manşetine taşıyarak çıkmayı başaran, başka gazete örneği var mı, bilmiyorum. Hoşgörünüzü rica ediyorum; çünkü 'kendimizi övüyor' görüntüsünden özenle hep kaçınmışımdır; ama Egeli Sabah'ın bu somut başarısını, eğer sizlerle paylaşmasaydım, tümü değerli ekip arkadaşlarıma karşı haksızlık yapmış olacaktım.

DEĞERLERE SADAKAT

Hızla gelişen teknoloji ve medyanın tüm olanakları, birbirinden farklı çok sayıda enstrümanı aynı anda kullanma becerisine sahip yeni gazeteci tanımını gündeme getiriyor.
Ama bu baş döndüren değişime rağmen, gazeteciliğin 'meslek ilkeleri', 'etik değerleri' hep aynı. Onlar değişmiyor. Gazetecilik saygın şekilde yerine getirildiğinde, haber karşılığını buluyor. Egeli Sabah, 250 günlük, her sayısında bir ÖZEL HABERİ manşetine taşıdığı bu yayın serüveninde, gazeteciliğin etik değerlerine, meslek ilkelerine hep sadık kaldı.
Bu ÖZEL HABERLERİ, meslek ilkeleriyle çelişecek yaklaşımlar kapsamında üretmedi; kişilik haklarına saygılı, bu nedenle de 'saygın' 'güvenilir' bir Ege markası olmayı başardı.
Gazetecilik mesleği, haber malzemesi sayılan enformasyonun toplanmasını, yazılmasını, düzenlenmesini ve kitlelere iletilmesini içeren bir işlem. Gazeteci ise erişmek istediği kitle için, önemli diye nitelendirdiği enformasyonu toplayarak, haber yapan ve kamuoyunu bilgilendiren kişi. Haber ile yorum arasında net ayrımın çizilmesi, iki kavramın birbirine karıştırılmaması, gazeteciliğin en temel ilkesi. Haber, gerçeklere, somut verilere dayalı gelişen bir bilgilendirme. İşte Egeli Sabah da, tam 250 gündür ÖZEL HABERLİ manşetleri size sunarken haber ile yorumu birbirine hiç karıştırmadı.
Verdiği her ÖZEL HABERDE, size iletilen, gerçeklere dayalı bilgiler, muhabirlerimiz tarafından özenle toplandı. Bazen somut veriler ışığında size sunuldu. Hiçbir ÖZEL HABERDE yorum yapılmadı, size sadece bilgi iletildi, kamuoyu bilgilendirildi.

TEK MERCİ VİCDAN

Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'nde yorumlanan yaklaşıma da, EGELİ SABAH her ÖZEL haberinde ve tüm haberlerinde kelimesi kelimesine uydu:
"Gazetecinin hakları, halkın haber alma hakkının ve ifade özgürlüğünün; meslek ilkeleri ise dürüst ve doğru iletişimin temelidir.
Meslek ilkeleri gazetecinin ve basın-yayın organlarının özdenetimini öngörür ve değerlendirme mercii öncelikle vicdanlardır."
Siz çok sevgili okurların desteği ile 9 Eylül 2011 tarihinde başladığımız bu yolculuk, her gün gelişerek sürüyor. Egeli Sabah'ın bu yolculuğu, ortak akıl yaratmaya dayalı, kolektif, başarılı bir çalışmanın ürünü. Bunu birbirini sevip sayarak, dayanışma içinde çalışan bir ekip yarattı. Tümü değerli ekip arkadaşlarımı, bu nedenle yürekten kutluyorum.
Egeli Sabah farklı yolda ilerlerken, mesleğimize değer katan tüm kişi ve kuruluşlar ile dayanışma içinde olmayı ihmal etmedi. Sevgili okurların ilgisi de, bizi çok olumlu etkiliyor. Değerli okurlarımıza içten teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA