Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FAHRETTİN ALTUN

Bir şey ne ise önce kendisi olacak

Yıllar önce "bir şey ne ise, önce kendisi olmalıdır" diye bir söz işitmiştim. Zamanla kıymetini daha çok anladım bu sözün. Esasında bu söz hayatın hemen her alanı için geçerli. Parçalanmışlığın en vazgeçilmez gerçeğimiz olduğu şu dönemde belki hiç olmadığı kadar önemli.
Evet, bir şey ne ise önce kendisi olacak. Elbette bir alandaki birikiminizi bir başka alana yansıtabilirsiniz. Laf aramızda, siz zaten isteseniz de, istemeseniz de yansıtırsınız. Fakat bir alanda yaparken, bir başka alandaki birikiminizi muhataplarınızda bir "baskı" aracı olarak kullanmaya kalkarsanız işte o olmaz! "Başka dünya"lardaki müktesebatınızı bir "ayrıcalık" nesnesi haline getirirseniz de olmaz.
Yaptığınız iş çerçevesinde bir eleştiriye muhatap olduğunuzda başka bir alandaki kariyerinizi bir "kalkan" olarak devreye sokamazsınız. Sokarsınız da sonuç alamazsınız. Siyasetçi de olsak, hoca da olsak, yazar da olsak birer ademiz işte. Ademoğluyuz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA