Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FAHRETTİN ALTUN

Ve PKK hıncını salçadan alır

Altı adet TIR. Yükleri salça ve soğan. Ağrı'dan Van'a giderken, Tendürek Dağı geçidinde yakıldı. Yol kesen PKK'lı teröristler erzak yüklü bu 6 TIR'ı yakıp kaçtılar. Yanan TIR'lar nedeniyle geçit de bir süre ulaşıma kapandı.
İşte, PKK gerçeği bu. O erzak kime gidiyor? O TIR'lardan ekmek yiyenler kimler? Peki ya o yoldan gelip geçenler?
Selahattin Demirtaş, "TAK'ı kapatın, zarar verdiği çok açık" demiş. Belli ki PKK'nın bir "zarar potansiyeli" olduğunu düşünmüyor.
Kürt halkına zulmetmek onun kitabında mubah belli ki.
PKK bundan bir yıl önce bir özgüven patlaması yaşıyordu. Büyük bir güç topladığını, o gücü yayma vaktinin geldiğini düşünüyordu.
Böylelikle güya hem Türkiye'ye, hem de dünya kamuoyuna ne denli güçlü olduğunu gösterecekti.
Özyönetim ilanlarıyla kantonlaşmaktan bahsediyorlardı. Şehir ayaklanmaları çıkarıp, iç savaş ortamı oluşturmayı hedefliyorlardı.
Bölücü gündemlerini hayata geçireceklerdi. Son bir yılda büyük bir hezimet yaşadılar. Geldikleri nokta, yol kesip araç yakmak.
Ne muhteşem bir strateji! PKK şu anda Kürtlerin büyük bölümüne diş biliyor. Açıktan halkı tehdit ediyor.
Çukur siyasetine destek vermediği, ayaklanma çağrılarına kulak tıkadığı için. PKK, başından beri halkı terbiye edilecek bir unsur olarak gördü.
Hem de bu terbiyenin zor ve şiddetle mümkün olacağını düşündü. Oysa halk açık ve net bir biçimde barış, refah ve huzur istiyordu. PKK bunu halkın elinden aldı.
HDP de bu sürece ortak oldu. Şimdi de çıkmış "biz halk adına konuşuyoruz" diye ahkâm kesiyor.
Zavallılar...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA