Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Süreç tıkansa, göbek atacaklar!

Mısır'da, Suriye'de, Lübnan'da, Irak'ta kaos tüm hızıyla sürüyor. İnsanlar ölürken uluslararası senaryoların biri bitiyor biri başlıyor.

Türkiye ise Çözüm Süreci yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dokuz aydır şehit haberleri gelmiyor. Çatışma ve ölüm haberleri yok çok şükür.

Buna rağmen birileri, "Sürecin tıkandığını", "Hükümet'in ağırdan aldığını", "PKK'nın hiçbir zaman silahsız yapamayacağını" söyleyip duruyor.

***
Bu birilerinin, ulusalcı, solcu, milliyetçi, muhafazakâr veya liberal olması fark etmiyor. Aşağı yukarı hepsi, süreçle ilgili "haklı" çıkmanın özlemi içerisinde yazıyor, konuşuyor. Ama en çok da "liberaller" ayrı bir "kinle" yazıyor…

AB hatırına Hükümet'i destekleyen, milletin yanında duruyormuş gibi yapan 'liberal' yazarlarımızı, katledilen Suriyeli bebeklerin, Adeviyye'de öldürülenlerin de yanında göreceğiz sandık.

Hükümeti hedefe koymak için ağladıkları canlar kadar, Ortadoğu'nun katledilen tüm canları için de ağlayacaklarını zannettik. Bu da bizim büyük yanılgımız oldu.

Düne kadar Hükümet'i, Öcalan'la görüşmediği, Kürt sorununun çözümü için radikal adım atmadığı için eleştiriyorlardı. Bugün ise barış sürecini kesintiye uğratmayı hedefleyen nokta atışları yapıyorlar.

PKK yöneticileri, "Silahtan vaz geçmekten başka şansımız yok" derken bunlar, süreci kesintiye uğratacak kirli ve kapkara propagandalar yapmaktan ar etmiyorlar!
***
Ancak tüm tezlerini çürütecek hâlihazırda bir durum yaşıyoruz. O da silahların ateşlenmemesi, ölümlerin olmaması!

Buna rağmen, "sürecin çöktüğünü" söylemeleri, öngörü değil de "temenni" gibi duruyor.

BDP Eş başkanı Demirtaş bile, "AK Parti düşmanlarının mutlu olabilmesi için 18 yaşında çocukların ölmesini isteyecek kadar vicdansızlaşanların bulunduğu" yönünde açıklama yapmak zorunda kaldı.

Gazetecilik adı altında BDP'lilere, "Kürtler 2. Gezi'ye çıkacak mı?" diye soruyorlar. (Dikkat edin, "İkinci Gezi'yi" kafalarında kesinleştirmişler ve cephe genişletmeye çalışıyorlar.)

Demek istiyorlar ki, "Acele etmeyin. Ekim'i bekleyin belki 2. Gezi kalkışmasında AK Parti gider, PKK da çekilmek zorunda kalmaz."

Çekilmeyi yüzde 20'lerde tutan PKK'nın alacağı herhangi bir "duran adam" kararı, kim bilir nasıl da sevindirecek bunları?
***
Sözlerinden ve yazılarından hep kötümserlik akıyor. Hep olumsuz algı oluşturma telaşındalar.

Dağdaki PKK'lının da ovadaki siyasetçinin de ağzından "Süreç çöktü" müjdesi alabilmek ve bunu manşetlerine taşımak için çırpınıyorlar.

Hükümet'ten 'rahatsız' olmalarını, 40 bin cana mal olan sorunun bitmemesi için "bahaneye" dönüştürmelerinin ne kadar zalimce olduğunu görmüyorlar. Görüp de yapıyorlarsa daha büyük zalimlik.
***
Allah rızası için birisi de pozitif bir öneri getirsin. Çözüm önerisi demiyorum, olumlu bir öneri. Şu şöyle olsun" desinler.

İçinde "AK Parti seçmeni koyun sürüsüdür", "Bunların hepsi cahildir" söylemi geçmeyen cümleler kursunlar

Ülke için, çocuklarımızın geleceği için, huzur için pozitif tek cümle kursunlar.

Alkol alma özgürlüğü için gösterdikleri hassasiyeti, Gezi'deki 'isyanlarını', çocuklarımızın ölmemesi için de göstersinler…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA